Elindult a Soul Academy – Önismereti iskola mindenkinek

A héten induló Önismereti Iskola képzése teljesen új koncepcióval közelít az önismerethez, és ezzel izgalmas, egyedülálló programokat kínál azoknak, akik többet szeretnének megtudni magukról. A különböző területről érkező szakértők által alapított iskola abban különbözik a többi önismereti kurzustól, hogy nem egy adott módszert alkalmaz, hanem egy sajátos személetmódot, önismereti módszerek integrált, komplex rendszerét kínálja.

Egyre többen fordítanak tudatosan időt és energiát saját maguk megismerésére, hiszen a mély önismeret elengedhetetlen a kiegyensúlyozott mindennapokhoz, a harmonikus kapcsolatok kiépítéséhez és általánosságban a sikerhez. Az önismeret fejlesztésére ma már számtalan módszer létezik. Akik már foglalkoztak a kérdéssel, azoknak bizonyára ismerősen cseng, mondjuk a life coaching, a pszichodráma, vagy éppen a családállítás kifejezések. Ezek mindegyike – és még sok más módszer – bizonyítottan hatékony eszköze az önismereti fejlődésnek, saját magunk megismerésének. A probléma ott van, hogy valamennyit kipróbálni nem csak meglehetősen sok időt, de komoly anyagi ráfordítást is igényelne, ráadásul értő, rendszerező segítség nélkül könnyű is elveszni bennük. Pedig mindegyik máshogyan hat, másképpen érdekes.

shutterstock_60992143

Erre kínál megoldást a most induló Soul Academy, mely egy éven át tartó komplex önismereti kurzusa több, gondosan összeállított önismereti módszert foglal magában. Az egyedi képzési rendszer a csoportos foglalkozásokat egyéni alkalmakkal ötvözi: ezek a folyamatok kölcsönösen hatnak egymásra és erősítik egymást, és így válik igazán személyre szabottá a fejlesztési folyamat. Ma már számos kutatás igazolja, hogy az önismereti, terápiás módszerek hatékonysága elsősorban a terapeuta személyiségétől függ. Éppen ezért az iskola alapítói a képzésekbe egykori saját „tanítóikat, mestereiket” hívták meg. Többek között részt vesz a programban hazánk vezető coacha, Sárvári György Phd., Louise Bloemen transzperszonális terapeuta, Dobos Andrea Beáta ThetaHealing konzulens és vipasszana meditációs és relaxációs tanár valamint Aszalós Péter pszichodráma vezető.

szep bor1000

A program egyaránt épít a hagyományos csoportos önismereti módszerekre (pl. pszichodráma, családállítás) és a napjainkban egyre népszerűbb coaching szemléletre (pl. life coaching) is. Az önismereti munkát egyéb olyan alternatív eszközökkel is segítik, amelyek kifejezetten a testi és tudati szinten zajló koncentrációra helyezik a hangsúlyt, mint pl. a jóga vagy a meditáció, amelyek szintén szerves részét képezik a tanfolyamnak.

Nem köteleződtünk el egyik csoportos önismereti módszer mellett sem, a kurzus ezeknek egy palettáját nyújtja. Úgy gondoljuk, hogy az általunk összeállított programmal és szakértői csapattal a résztvevők olyan intenzív megtapasztalásokra tehetnek szert, melyek mindegyike fontos szelete lesz önismereti munkájuknak” – hangsúlyozta a “Soul Academy” egyik alapítója, Semsey Zsuzsanna, pszichológus és coach.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.