Egy mosoly mindennél többet ér!

Egy mosoly, egy ölelés, egy kellemes csevegés – ezek azok a dolgok, amelyek egy brit kutatás szerint kellemesebbé tehetik a napunkat.

A Samaritans jótékonysági szervezet megbízásából készítette a felmérést a YouGov Nagy-Britanniában, amelyben arra a kérdésre kereste a választ, a lekérdezést megelőző egy évben, mi tette jobbá a napot a válaszadók számára. A megkérdezettek 53 százaléka mondta, hogy az, hogy valaki rájuk mosolygott, tette jobbá a napjukat. 52-52 százalék jelezte, egy ölelés, illetve egy kellemes csevegés esett jól nekik.

A megkérdezettek 46 százalékának örömet szerzett, ha egy ismerősük emlékezett a születésnapjukra. 44 százaléknak egy őszintén elhangzó „Jó reggelt!” köszöntés esett jól, ahogy az is, ha akadt idejük egy jó beszélgetésre, illetve, ha volt valaki, aki meghallgatta őket.

arc32

A megkérdezettek 42 százalékának egy tea, 41 százalékának egy számukra megfőzött ebéd tette szebbé a napját, míg 40 százalék örült annak, ha mások rákérdeztek arra, hogy van.

Szintén kellemes pillanatokat szerzett 39 százaléknyi válaszadónak, ha előttük valaki kinyitotta az ajtót, 23 százaléknak, ha előre engedték őket a sorban, 22 százaléknak, ha virágot kapott, 16 százalék pedig annak is örült, hogy útbaigazítást kapott, mikor eltévedt.

A kutatás kommentárja szerint a válaszok is azt igazolják, az egyszerű dolgok is jelentős örömet szerezhetnek a mindennapokban, de tény az is, hogy a kedvesség nem csak a fogadó félnek, de annak is jól esik, aki adja.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: