A lepattanó kapcsolatok veszélyesek

Miért ártalmas belemenekülni egy új kapcsolatba? A szíved tele van karcolásokkal, hegekkel és be nem gyógyult sebekkel? Egyedül, vagy új partnerrel vészeljük át a szakítást?

A kapcsolatok végét jelző tábla általában a gyógyulás útjának közepén van

Ezért aztán hosszú utat kell megtenni, amíg sikerül átlendülni az ex-en. Néhány sérült viszont nem szereti egyedül nyalogatni a sebeit, ezért pillanatok alatt keres valakit, aki támaszt nyújt a hátralévő szakaszon. Vajon mennyire veszélyes ez a társas-játék?

Mi marad belőlünk?

Szakítani nem könnyű. Ha mégis hamar túltesszük magunkat az ex-en, akkor már múlóban volt a szerelem. Viszont ha a láng még pislákol, könnyen válhatunk érzelmi roncsteleppé. Talán tisztességesebb lenne egyedül túlvergődni ezen a szakaszon, de lényegesen könnyebb egy vállon kisírni a bánatot és más ölében megnyugvást keresni.

sziv56

Érzelmi szakadék

A hosszú kapcsolatok után, a lila ködöt és a föld felett lebegést felváltja a szorongás, a magány, a depresszió, ami kiegészülhet az érzelmi labilitással és az alacsony önértékelési kényszerrel. Tényleg könnyebb kimászni a gödörből, ha van, aki bakot tart?

Leplezett fájdalom

A negatív érzéseket el lehet takarni egy új kapcsolat vidám pillanataival, de ez nem jelenti azt, hogy sikerült túljutni a nehézségeken. A kezdeti lelkesedés után, váratlan helyzetekben törhetnek ránk az érzelmi hullámzások, amik meg is mérgezhetik az új kapcsolatot.

Cserekészülék, rossz használati utasítással

Az új partner az elvesztett szerelem pótléka. Egy mentőöv az érzelmi viharban. Éppen ezért, ha csendesülnek a hullámok és végre tisztulni kezd a kép előttünk, rájöhetünk, hogy az új kapcsolat csak megnehezíti a kilábalást a régiből, ráadásul ismét egy szakítás fele tartunk.

szerelem43

Csalóka érzelmek

A fáradt és meggyötört szívnek jól esnek a kedves szavak és a kényeztetés. Újra vonzónak és magabiztosnak érezhetjük magunkat. A felén áradó szeretetet viszonozva, pár nappal vagy héttel a szakítás után, újra azt hihetjük, hogy szerelmesek vagyunk. Valójában csak szerelmesek szeretnénk lenni és támaszt keresünk. A gyenge pillanatban jól jön egy társ, de utána újabb gondokkal kell megküzdenünk.

Kivárás

Szerencsésnek érezhetjük magunkat, ha sikerül találni valakit, aki színpatikussá válik egy gyötrelmes szakítás után, de ne ugorjunk egyből a mély vízbe. Néhány hét, vagy egy-két hónap után, lassan lépkedjünk az új kapcsolat felé. Ha valóban rá van szükségünk, ne sürgessük a dolgot.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.