Természetes kényeztetés karácsonykor

Közeledik a karácsony, így egyre többen gondolkodunk azon, hogy melyik szerettünknek milyen ajándékot vásároljunk. Sokan szavaznak ilyenkor a kozmetikai szerekre, azonban csak kevesen teszik fel maguknak a kérdést: vajon a megajándékozott nem érzékeny valamelyik összetevőre vagy nem kap esetleg kiütést tőle?

Ha ön is ebbe a helyzetbe került, és nem tud biztosan nemmel válaszolni, akkor nézzen körül a natúrkozmetikumok között.

Ha ön is kozmetikai ajándékcsomag vásárlásán gondolkodik, akkor nincsen egyedül: egy piackutatás szerint évente összesen 2,3 millió kozmetikai ajándékcsomagot vásároltak Magyarországon, ennek 75-80 százalékát pedig a karácsonyi időszakban tették a kosarukba a fogyasztók. Érdemes azonban azt is tudni, hogy a kozmetikai termékek mára a bőrbetegségek és allergiás reakciók okozói között előkelő helyet foglalnak el. Hogy ez mennyire igaz, ahhoz elég, ha tudjuk, hogy a bőrgyógyászok által használt allergia-teszteken 2005 óta tesznek próbát az úgynevezett fragrance-mixszel is. Ez pedig nem más, mint a parfümökben és egyéb kozmetikumokban található legjellemzőbb allergének (parabének és egyéb összetevők) hatóanyagai. Nem túlzás tehát a fentiekben leírt kérdés: vajon a megajándékozott nem allergiás valamelyik összetevőre vagy nem reagál-e érzékenyen használatakor?

Szerencsére ma már az egészségre káros összetevőktől mentes natúrkozmetikumok között is találhatunk szinte minden árfekvésben készítményeket és előre összeállított díszcsomagolásokat egyaránt. A hazai biokozmetikai piac egyik meghatározó márkája, a Dr. Organic például két ajándékcsomagot is kínál parabén és mesterséges anyagoktól mentes termékeiből. A “A fiatal bőr titka” testápoló ajándékcsomag bioaktív gránátalmával készült tusfürdőt és testápolót foglal magában, ízléses díszdobozban, míg a “A frissesség forrása” csomag az Aloe vera rajongók számára kínál alternatívát egy tusfürdő és egy golyós dezodor képében.

bőrápolás1

De a natúrkozmetikai piac ma már azok számára is elérhető, akik korábban az ár miatt rettentek vissza a természetes anyagokból készült kozmetikumok vásárlásától. A Neobio márka két csomagot állított össze, melyek ízléses megjelenésükkel és illatkombinációjukkal magukban is jól mutatnak a fa alatt. A „Természetes Felfrissülés” és a „Természetes Megújulás” csomagok közül ugyanis előbbi a karácsony egyik jellegzetes illatával, a narancs-citrom kombinációval készült tusfürdőt rejteget, kiegészítve egy bio Aloe verából és bio acai bogyóból álló testápolóval. A második csomagban sampon és tusfürdő kapott helyet. Előbbi a fehérliliom- és moringa, míg utóbbi a bio koffein- és a bio zöld tea erejét rejti magában.

Mivel a fent említett termékek egytől-egyig NaTrue által minősített ellenőrzött natúrkozmetikumok, melyek bio termesztésből származó összetevőkkel készülnek, egyikük sem tartalmaz parabént, szilikont, paraffint és más kőolajszármazékot, szintetikus illatanyagot, -színezéket és –tartósítószert sem. Így tehát egészen biztosak lehetünk benne, hogy az általunk megajándékozottnak csak kellemes emlékei lesznek és irritációtól sem kell tartania az ajándékaink használata közben.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.