Sminktetoválás ápolása nyáron – praktikus tanácsok

Tombol a nyár, a strandolás és a nyaralás ideje. Az UV sugárzás és a sós, klóros víz okozta kiszáradás azonban a sminktetoválás legnagyobb ellenségei.

Az alábbi néhány praktikus tanáccsal könnyen meg lehet óvni a sminktetoválást, mely így hosszú évekig szép marad.

A legfontosabb tudnivalók sminktetoválás után

Közvetlen a sminktetoválás elkészülése után néhány hétig fokozottan ügyelni kell a bőr védelmére. A festék néhány hét alatt beépül, elnyeri végleges árnyalatát és stabilizálódik. A beépülés alatt a sminktetovált területre magas E-vitamin tartalmú zsíros krémek használata javasolt. Naponta ötszöri krémezés ajánlott.

„Fontos, hogy az első néhány héten ne engedjük kiszáradni, de ne is „áztassuk”fel a friss sminktetoválást. Az uszoda és szauna higiéniai okokból, valamint a felázás veszélye miatt kerülendő. Zuhanyzáskor érheti víz, de arclemosót ezen a területen még ne használjunk „– figyelmeztet Kalcsu Kati mesterkozmetikus, általános és orvosi sminktetoválás-szakértő.

A leégés a sminktetoválás legnagyobb ellensége

Később már kis odafigyelés is elegendő, hogy megóvjuk magunkat a nyári veszélyektől. A sminktetoválás egyik legnagyobb ellensége az UV sugárzás. Az erős napfény különösen a szemöldöktetoválásra veszélyes. Ha túl nagy dózisban kap UV sugárzást, könnyen elszíneződhet. A barnás színek vörösödhetnek, a fekete színek kékülhetnek.

Hogy elkerüljük ezt a kellemetlen hatást, a szemöldökre mindig(!) használjunk 50 faktoros fényvédőt, de nem csak napozáskor, hanem szoláriumozás közben is! Ajaktetoválás esetén a legfontosabb a mindennapi ajakápoló vagy tápláló szájfény, melynek használata elősegíti a színtartósságot.

sminktetovalas1000

A közvetlen napsugárzás miatt másra is érdemes odafigyelni a nyári vakáció idején. A medencék klóros vize és az erős napsütés együttesen kiszárítják az ajkakat, ami csökkentheti a szájtetoválás színtartósságát. Ez nem elszíneződést, hanem színvesztést jelent. A fényes szín két-három nyár alatt púderessé, mattá válhat. A veszély azonban könnyen elhárítható.

Kalcsu Kati tanácsa szerint, napközben ne csak az arc bekrémezésére fordítsunk gondot, az ajkakra is vigyünk fel fényvédőt. Este pedig zsíros, magas E-vitamin tartalommal rendelkező krémet, ajakápolót használjunk. Így sminktetoválásunk ősszel ugyanolyan szép lesz, mint nyár elején volt.

Frissítsünk, ha fakul – de akár újíthatunk is!

Akkor sem kell megijedni, ha évek múltán lassan elkezd halványodni a sminktetoválásunk színe, ez természetes. Gyors megoldást jelent ilyen esetekre a frissítés, melyet néhány évente érdemes elvégeztetni. Mondhatnánk szerencsére, mert a sminktetoválás frissítésnek van egy óriási előnye:

A frissítés alkalmával nem csak az eredeti választható, hanem akár egy teljesen új szín is! Sőt, még a formán is lehet változtatni, és satírozottból szálazott szemöldököt is kérhetünk, ha a kedvünk úgy tartja. A rendszeres frissítéssel sminktetoválásunk mindig tökéletes lesz.

Megéri kicsit odafigyelni

A sminktetoválás megóvása érdekében, az eddig sminkelésre fordított idő egy icipici részét érdemes az ápolásra fordítani. Ne égjen le és ne száradjon ki. Erre kell a legjobban odafigyelni nyáron. Gyakran csak egyetlen mozdulatot jelent, amíg bekenjük a szemöldökünket vagy szánkat! Igazán megéri, hiszen a megfelelően ápolt sminktetoválással így hosszú évekig tündökölhetünk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.