Olcsó szépítőszer a csipkebogyó olaj!

Miranda Kerr, Rose Byrne, Kate Hudson. Hogy mi a közös bennük? Mindhárman egy filléres, ám roppant hatékony dologgal tartják formában bőrüket. Ez pedig nem más, mit a csipkebogyó olaj!

A sztárok és a modellek köztudott, hogy mindent megtesznek, hogy bőrük ragyogó, megjelenésük kifogástalan legyen. Hollywoodban éppen ezért mostanában egyre inkább reflektorfénybe került természetes szépségszer, a csipkebogyó olaj, melyben állítólag a gyönyörű bőr titka rejlik.

A Victoria Secret híres modellje Miranda Kerr is a rajongók táborába tartozik, korábban úgy nyilatkozott ez az egyetlen olyan szer, melytől ragyog a bőre. “Főként esete szoktam felvinni csipkebogyó olajat az arcomra. Rengeteg antioxidáns van benne, és valóban megfiatalítja a bőrt. Este felteszem és reggelre már üde és friss vagyok.”

Antioxidáns bomba bőrödnek

És hogy miért olyan hatékony? A csipkebogyómagban található olaj tele van vitaminokkal, antioxidánsokkal, és zsírsavakkal, melynek köszönhetően hidratálja  a száraz bőrt, csökkenti a pigmentációt, gyógyítja a sebeket és csökkenti a ráncok számát. Úgy tűnik pozitív tulajdonságaival letaszította a korábban oly népszerű kókuszolajt is.

csipkebogyóolaj

A csipkebogyó olajat korábban már az egyiptomiak, maják, és egyes indiántörzsek is használták köszönhetően gyógyító tulajdonságainak. Ma a kozmetika ipar is inkább visszanyúl a hagyományos összetevőkhöz, minthogy kémiai szereket alkalmazzon. A csipkebogyó olajban található C-vitamin és likopin segít megújítani a bőrt, helyreállítja rugalmasságát, fényvédőként is funkcionál, így megelőzi a bőrt korai öregedését.

Így használd!

A legjobb a hidegen sajtolt olaj, ilyenkor ugyanis a benne található jótékony összetevők nem szenvedték el a hőkezelés tortúráját. Ami a legjobb benne, hogy ellentétben olyan olajokkal, mint shea, vagy az jojobabolaj, gyorsan felszívódik, akár fejbőrödre is alkalmazhatod, ugyanis hidratálja azt, samponba keverve pedig segít megszabadítani a korpától és a viszketéstől.

Ha az arcbőrödet szeretnéd megújítani, először tisztítsd meg alaposan, majd finom mozdulatokkal masszírozd be a bőrödbe. A víz még inkább fokozza a hatását, így a legjobb ha kicsit nedves a bőröd, így az olajjal a víz is a bőr mélyebb rétegeibe jut. Ha gondolod mandulaolajjal is kombinálhatod, így egy szuperhatékony ránctalanítóra tehetsz szert!

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.