Nature’s – csak természetesen – Hét garanciás kozmetikumok

Cikksorozatunkban segítséget kívánunk nyújtani, néhány támpontot az eligazodásban. A közeledő karácsonyi ajándékozási vásár népszerű termékei lesznek ugyanis a kozmetikumok. Melyiket válasszam? És miért?

Tudjuk, a magyar vásárló nagyon árérzékeny. A többnyire igaz állítás alól kivételek éppen a kozmetikumok, pontosabban fogalmazva: ez az a termékcsalád, amelyben a minőségi kritériumoknak az átlagosnál is nagyobb szerepe van a kiválasztásban.

Az igényes gyártók gyógyszeripari minőséget megközelítő háttértevékenységgel állítják elő termékeiket, klinikai tesztelés nélkül lényegében nem juthat „civilizált piacra” kozmetikum.

Az Unióban 2013. nyarán új szabályozás lépett életbe a kozmetikai termékekkel kapcsolatosan. Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekről szóló rendelete részletesen rendelkezik a kozmetikai termékek biztonságosságáról, gyártási, forgalmazási feltételeiről és a közegészségügyi ellenőrzéséről.

natures4

Minden formula alapja alapos morfológiai, biokémiai és funkcionális vizsgálat, amely előírja a laboratóriumoknak magas színvonalú követelményeket a természetes és mesterséges anyagok feldolgozásakor. Sajnos azonben ma még nem minden kozmetikai termék rendelkezik klinikai, dermatológiai minősítéssel.

Amennyiben nem találunk utalást a kozmetikai termékről ezekre a szigorú normatívákra, nem is érdemes foglalkozni a vásárlás gondolatával. Ugyanis a mikrobiológiailag és bőrgyógyászati szempontok alapján tesztelt termékekről feltételezhetjük, hogy nem tartalmaznaka bőrre érzékeny, esetleg káros anyagokat.

Ami tilos: parabén, paraffin, ásványi olajok, GMO-k (genetikailag módosított anyagok), SLS és SLES-ek, DEA-k, formaldehidek. Ezek bármilyen formában és már egészen kis mennyiségben is súlyos kockázatokat jelenthetnek a bőrre. Olvassa el a termékhez kapcsolódó tájékoztatót, keresse a hét garanciás minősítéseket.

Folytatás következik!

Forrás: