A lusták 17 gyors szépségtippje!

Vannak napok, amikor nemhogy egy hajmosáshoz nincs energiánk, de még a smink leszedése is felesleges nyűgnek tűnik.

Hogy megoldjuk a gondokat, íme 17 „lusta” szépségtipp!

A legprecízebb hölgyekkel is előfordul, hogy túl fáradtan érnek haza, hogy reggel fárasztónak érzik az alapos smink felrakását, hogy nincs kedvük egy hirtelen jött program előtt hosszas hajmosásba- és formázásba kezdeni.

Vannak azonban tippek arra, miként lehet ezeket a lustaságból (is) adódó problémákat gyorsan kezelni. Lássuk, hogyan mutathatunk annak ellenére is jól, hogy nem fektettünk a dologba sok energiát.

1.Tartsuk a sminklemosót az ágyunk mellett, így nem lehet egy csepp kifogásunk sem, miért hagytuk magunkon az arcfestéket lefekvés előtt. A smink arcon hagyása fertőzéseket és pattanásokat okozhat. Ezt a módszert viszont tényleg csak akkor használjuk, ha fáradtságunkban el sem tudjuk képzelni, hogy még 30 másodpercig a mosdó előtt álldogáljunk.

2.Rejtsük el a manikűrözés nélkül maradt, már növekedő bőrkés körmöt úgy, hogy az aljára csillogó körömlakkot kenünk: ez a legjobb módja a figyelem elterelésének. Nemcsak mutatós, de hosszantartó is.

3.Ha sietünk, ha türelmetlenek vagyunk kivárni a hidratáló krém, a festék vagy önbarnító megszáradását, segítsünk rá egy kis hajszárítóval, hideg levegőt fújva. Egyes termékeknek teljesen meg kell száradniuk a következő lépés előtt, vagyis a szárítás igen jól jöhet.

4.Amikor nincs kedvünk egy teljes smink felrakásával bajlódni, elég, ha a rúzst használjuk: egy kis pírt ad az arcnak, az arccsontoknak, valamint a szemhéjnak. Húzzuk végig az arccsont mentén, a homlok csont mentén, a szájon, majd kenjük szét az ujjunkkal. Finom ragyogást biztosít.

5.Emeljük ki az arcot, a kontúrokat könnyen. Alkalmazzunk az arc kiemelésére egyből 3 lépést úgy, hogy két árnyalattal világosabb alapozót használunk, mint a bőrszínünk. Rajzoljuk meg a felső vonalat a szemöldök felett, a középsőt az arccsontok mentén, az alsót az állkapocs fölé.

shutterstock_53310079

Az arc kontúrozásához rajzoljunk az arc oldalára egy E-alakzatot a bőrünk színénél két árnyalattal sötétebb alapozóval. A felső vonalat a halántékon, a középsőt közvetlenül az arccsont alatt, az alsót pedig az állkapocs alatt rajzoljuk meg. Majd „polírozzuk össze” a két színt, ötvözve egymással a vonalakat a tökéletes befejezéshez.

6.Ha kedveljük a hangsúlyos sötét vonalat a szemhéjon, de nehezen tudjuk megrajzolni, a rosszul sikerült részeket könnyen kiigazíthatjuk egy fültisztító segítségével. Kenjük be a fültisztítót némi vazelinnel, a hibákat így könnyű lesz orvosolni.

7.Elfogyott folyékony vagy gél állagú szemkihúzónk? Semmi baj. Kölcsönözzünk festéket a szempillaspirálból, mielőtt pánikszerűen lerohannánk egy boltba. Használjunk kisméretű ecsetet, hogy megfelelő mennyiségű festéket tudjunk „kölcsönvenni”.

8.Éberebb tekintetet varázsolhatunk magunknak, ha a szem belső peremét (az alsó szemhéj vízvonalnak is nevezett részét) egy natúr színű szemceruzával rajzoljuk meg. Ragyogást ad a szemnek és nyíltabb tekintetet, mint bármelyik rajzfilmbeli hercegnőé…

9.Az egyszerű hétköznapi sminket könnyedén változtathatjuk szexisebbé az estére, ha a szemceruzát egy kis fültisztítóval kenjük szét: füstös hatást érünk el.

10.Tupírozzuk fel fésűvel a haj elülső részét, ha szeretnénk elfedni a szín lenövést. Így kissé megemeljük az egészet és oldalra simítjuk, mutatós hatást elérve. Ellenben ha középen van kétoldalt lesimítva a haj, csak egyértelművé tesszük, hogy túl régen jártunk a fodrásznál…

shutterstock_71148778

11.Amennyiben sötét hajunk van és szőkére festjük, a száraz sampon használata is sokat segít abban, hogy a lenövést átmenetileg elkendőzzük. A gyökereket spricceljük be a száraz samponnal, hagyjuk pár percet állni, majd ujjainkkal masszírozzuk a hajba, hogy egyenletesen eloszlassuk azt.

12.Ha a hajunk elülső része zsírosnak tűnik, de a többi még jó állapotban van, fogjuk meg a hátsó részt és csak az elöl levőt mossuk meg a mosdókagylóban. A hajat egyébként sem túl előnyös mindent áldott nap mosni. Ezzel a trükkel friss hatást kelt.

13.A gondos beszárítás, az elkészített frizura hosszabban tartó lehet, ha lefekvés előtt hurkos lófarkot készítünk a hajunkból és néhány csattal rögzítjük. Amennyiben a hajunknak „szokása” alvás közben lapossá és gyatra megjelenésűvé válni, erre is megoldást kapunk. Másnap engedjük ki és élvezzük a laza hullámokat!

14.Ha a haj túl piszkos már, de semmi esély arra, hogy reggel korábban fel tudjunk kelni megmosni, hintsünk babapúdert lefekvés előtt a hajgyökerekre. Felszívja a felesleges olajat, melytől a haj zsírosnak tűnik. Sötét haj esetén a babapúder túlságosan észrevehető, ha elindulás előtt visszük fel a fejre. Tehát nagyon fontos, hogy még lefekvés előtt végezzük a műveletet. Reggelre a púder megfelelően beszívódik.

Learn to love your hair.

15.Amennyiben megmostuk a hajunkat, de nincs már időnk vagy energiánk rendesen megszárítani, kössük fel egy laza kontyba, rögzítsük csattal és induljunk el otthonról. Amikor megszárad, csavarjuk szét és hagyjuk lazán leomlani a könnyed hullámokat.

16.Túl sokáig tart hullámosítani a tincseket? Rögzítsük a hajat egy laza, alacsony fonatba éjszakára. Reggelre remek hullámok lesznek benne. Vékonyszálú haj esetén ne kössük a fonatot túl szorosra. Laza fonattal lágyabb, kevésbé határozott hullámokat kapunk.

17.Ha kikészítette a lábunkat a magassarkú cipő, kényeztessük relaxáló kezeléssel! Fedjük be mindkét lábat gyógyító lábkrémmel vagy olajjal, majd bújtassuk zokniba éjszakára. Reggelre a lábak puhák és simák lesznek.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.