Így szépül a mai férfi

Napjainkban az erősebb nem számára is egyre fontosabb az ápolt és fiatalos megjelenés, emiatt egyre több férfi használ kimondottan urak számára kifejlesztett kozmetikumokat, arctisztító és napfényvédő krémeket. Egyre gyakrabban előfordul továbbá, hogy a férfiak is bevállalják a legmodernebb arcfiatalító kezeléseket, köztük a mikrofókuszált ultrahangos kezelést, a vékonyszálas kontúrterápiát vagy épp a botoxot.

A férfiak szerencsésebb genetikai örökséggel rendelkeznek, mint a nők: bőrük ellenálló képességének köszönhetően sokkal később kezdenek öregedni, néhány karakteres ránc, vagy az őszülő halánték ráadásul még vonzóbbá, érettebbé is teheti az arcukat. Bőrük sok tekintetben különbözik a hölgyekétől: 20%-kal vastagabb, jobb vérellátással, fokozottabb anyagcserével rendelkezik, erősebb kötőszöveteik és hormonális adottságaik miatt pedig a narancsbőr is elkerüli őket.

Fontos azonban, hogy jól bánjanak ezzel a kivételes genetikai hozománnyal: életmódjukkal, bőrük ápolásával és védelmével erősítsék ennek pozitív hatását. „A férfiak bőre több kollagén rostot és faggyúmirigyet tartalmaz, mint a nőké, ezért nálunk 35 éves kor körül jelentkeznek az öregedés első jelei, akkor azonban hirtelen és látványosan. Ezért rendkívül fontos, hogy ebben az időszakban kiemelten figyeljenek bőrük ápoltságára– mondta el dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus.

ferfi2

A mindennapi borotválkozás érzékenyebbé teheti a férfiak bőrét és gyakran gyulladásos tüneteket provokálhat. „A rendszeres borotválkozás sérüléseket eredményez a bőr védelmét szolgáló hidrolipid rétegen, emiatt fokozódik a bőr vízvesztése, amely felgyorsítja az öregedés folyamatát. A borotválkozó szerek esetében érdemes elkerülni a magas alkoholtartalmú, égő érzetet okozó készítményeket” – tanácsolta a szakorvos, aki kiemelte: az arcszeszen kívül a férfiak ma már számos egyéb, speciálisan nekik kifejlesztett kozmetikumokat, például arctisztítót és szemránckrémet is használnak. – „Fontos az arctisztítást követő, reggel és este alkalmazott hidratáló krém, a nyári időszakban pedig érdemes 20 faktoros készítményt használniuk” tette hozzá Dr. Kriston Renáta.

A kor előrehaladtával a férfiaknál is jelentkezhet kontúrvesztés az arcon: náluk kiemelkedően jó eredményekkel alkalmazható számos műtétmentes arcemelő beavatkozás, így például a mikrofókuszált ultrahangos kezelés és a vékonyszálas kontúrterápia. Ezek mindegyik segít megőrizni a férfias arc karakterességét. „A férfiaknál a leggyakrabban végzett orvos-kozmetológiai beavatkozás a botox kezelés, amely kifejezetten hatékony a szemöldökök közötti mély, haragos megjelenést kölcsönző ráncok finomítására, hatása 3-6 hónapig élvezhető, és tetszőleges mennyiségben ismételhető” – árulta el a szakorvos.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.