Foltok, hegek, szeplők? – Így szabadulj meg tőlük!

Aki a tükörbe belenézve nem lát a bőre egységét megbontó sötétebb foltot, nagyobb szeplőt, régi heg helyén megmaradt elszíneződést, ne is olvassa tovább ezt a cikket, mivel azon túlnyomó kisebbség körébe tartozik, akik sosem égtek le a napon és hormonális hatások, genetikai hajlam sem befolyásolta bőrük épségét.

A többiek számára viszont hasznos tanácsokkal szolgálhatunk, annak érdekében, hogy az egységes bőrszín visszanyerésével néhány évet is sikerüljön visszafiatalodniuk.

Lássuk, pontosan mivel is állunk szemben: UV sugárzás, hormonális hatás (fogamzásgátlók szedése, terhesség, menopauza) következtében a bőr mélyéről a melanocitákban képződő színanyagot, a melanint tartalmazó melanoszómák nagy mennyiségben kerülnek át a bőr felső rétegébe. Ennek eredményeként festék-felhalmozódás, azaz hiperpigmentáció jön létre. A pigmentfolt kezelés célja a melanin szintézisének szabályozása, a felhalmozódott melanin eloszlatása. Bármilyen formáját választjuk a folthalványításnak a magas fényvédőfaktort tartalmazó krém napközbeni használata kötelező, a közvetlen napfény kerülése mellett!

borapolas

Kitartóknak

Mivel a foltok sem egyik-napról a másikra keletkeztek, halványításukhoz is türelemre és kitartásra lesz szükségünk, különösen, ha a kézenfekvő és kíméletes otthoni bőrápolást választjuk. A savtartalmú, C-vitaminnal dúsított vagy retinol származékot tartalmazó készítményektől hosszabb távon (3-6 hónap) rendszeres használat mellett várhatunk eredményt. Egy teljes termékcsaládot vessünk be, mivel az egymásra épülő termékekkel – arctisztító, aktív szérum, halványító krém, nappali védő krém – látványosabb eredményt érhetünk el. A professzionális Image MD kozmetikumok retinol, glikolsav és zsírban oldódó C-vitamin koktéljával valamint stabilizált C-vitamin komplex segítségével bánnak el a foltokkal. A csúcstechnológiás készítmények emellett a bőr feszességéről és a ráncok kisimításáról is gondoskodnak: tartalmaznak többek közt növényi őssejteket, peptideket, szója- és tigrisfű kivonatot – gyakorlatilag a ma ismert leghatékonyabb bőrmegújító és lifting hatású hatóanyagokat.

Céltudatosaknak

Ha nem tartozunk a rendületlenül következetes krémhasználók közé, jobb, ha a foltjainkat szakemberre bízzuk. Egy átfogó folthalványító kezelés sorozattal szép eredményeket érhetünk el és nem csupán a foltjaink, de ráncaink is visszavonulót fújnak. A maximális végeredmény érdekében 5-6 kezeléssel számoljunk fényvédős nappali krémmel kiegészítve.

Az Iluma folthalványító kezelés ötvözi a legfrissebb innovációkat, és világosító technológiákat, anélkül, hogy irritálná a bőrt. Mindössze 50 perc leforgása alatt 10 féle folthalványító hatású készítményt alkalmaz. Ez az eljárás a legújabb fejlesztéseket, és öregedés gátló módszereket ötvözve hámlasztja és ragyogóvá teszi a bőrt. További előnye, hogy bármely bőrtípusnál alkalmazható. Otthoni folthalványító bőrápolással kiegészítve a kezeléseket fokozhatjuk a hatékonyságot: az Iluma család plasztikai sebészek által megalkotott termékei forradalmian intenzív fehérítő hatóanyagokkal a legújabb növényi őssejt technológiát, peptideket és növényi anyagokat alkalmazzák a pigmentáltság és az egyenetlen tónus korrigálására és megelőzésére.

Türelmetleneknek

Gyors és jelentős változást eredményező kezelés a frakcionális CO2 lézeres bőrfelszín-megújítás. A 15-45 perc alatt lezajló kezelés során a lézerfény energiájával ezernyi apró csatornácskát hoznak létre a bőrben, ezzel a bőr újjáépülését, regenerálódását erőteljesen ösztönzik.  Mivel a sérülések csupán a bőrfelszín bizonyos százalékát (frakcióját) érintik, a regeneráció gyorsan végbemegy igen látványos javulást eredményezve, ami nem csupán a bőrfelszínt érinti: a bőr visszanyeri feszességét, a ráncok csökkennek. A teljes gyógyulás 1-7 nap, a bőr szerkezetének átalakulása ezután még 3-6 hónapig tart.

www.royalclinics.hu

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.