Egy férfi téli cipő-elmélete

Télen ruházkodásunkban és cipőhordási szokásainkban gyökeres változás áll be. Egyeseknél előtérbe kerül a hideg elleni védelem, másoknál továbbra is a kinézet a fő szempont.

Az biztos, hogy a férfiak téli öltözködése is sok szempontban eltér. A cipő szolgálhat a rang és a hivatal jelzésére és persze egyszerű divatkellék is lehet, amelyet az életkor határoz meg. Cipő választáskor fontos tulajdonság, hogy miből készült, milyen stílusban, és nem utolsósorban milyen márkacég keze munkája.

A természetes anyagú cipő

A bőrcipő elegáns és megfelelő ápolás mellett hosszú ideig kitartó lábbeli. A magasított szár nem csak a lábat tartja melegen és az időskori bokapanaszokat előzi meg, hanem kevesebb esélyt ad a hónak és a latyaknak, hogy a zokniig elszivároghasson.

Tisztítása állandó odafigyelést igényel. Vannak olyan szubkultúrák, mint a rock, vagy a punk, ami szinte megköveteli a szakadtabb megjelenést cipő téren is, de egyébként nem elfogadott, hogy a bőr lábbeli elhanyagoltságot mutasson. A bőr cipő nem hálás azért, ha a sarat engedjük rászáradni, vagy nem ápoljuk rendszeresen.

cipo41

Sportcipők

 

Ha pontosabb kifejezéssel akarunk élni, akkor nyugodtan mondjuk azt, hogy edzőcipők. Ezeknek több alfaja van. A boltokban kaphatunk a teljesség igénye nélkül például futó- és deszkáscipőket, amelyek nem véletlen közkedveltek. Fő szempontjuk, hogy kényelmesek, ezen felül általában szövet-, vászon-, vagy textilcipők.

Azonban télen a sportcipők java része használhatatlan. Egyrészt, mert könnyen átáznak, másrészt mert magasított szár nélkül a melegben az olvadásnak induló hó darabkák fognak ügyelni az állandó nedvesség utánpótlásra.

A bóvli titka?

Az, hogy általában olcsó. Az ár fontos tényezője a cipővásárlásnak. Nem csak azért, mert bizonyos összeg felett az ember már sajnálja a pénzét a lábbelire költeni, hanem mert megmutathatja, hogy mennyire minőségi a termék.

Fontos odafigyelni, hogy a cipő varrott vagy ragasztott, mert az utóbbi esetében könnyen engedhet a ragasztó és a zokniba rejtett lábunkat hamar DiCapriónak érezhetjük a Titanic süllyedő fedélzetén.

A gumicsizma

Egyesek szerint retro és kreatív, másik szerint enyhe ízléstelenség, de az biztos, hogy nem az utca férfijére való. Remek viselet ház körüli hólapátolásra, vagy egy kis szánkózásra, de nem ajánlott mindennapos téli lábbelinek.

Forrás: