A parfümöt tudni kell viselni!

Valaha a nőktől azt várták, hogy legyen egy jellegzetes illatuk. Ma a parfüm olyan, akár egy kiegészítő: naponta változó, életstílushoz és hangulathoz illő.

Napjainkban eláraszt bennünket a parfümkínálat. Attól függően, hogy milyen stílust képviselünk, a sportos, vagy az elegáns ruhákat részesítjük-e előnyben, vagy ahhoz mérten, milyen a hangulatunk, milyen eseményre készülünk, választunk illatot egy adott napra vagy estére.

A parfümkínálat is illeszkedett elfoglalt életvitelünkhöz és hangulatváltozásainkhoz, olykor azonban a túl sok lehetőség zavart okoz. Ahogy a legtöbb nőnek, minden bizonnyal nekünk is rendelkezésünkre áll néhány üveg parfüm a fürdőszobánkban. Amikor reggel felöltözünk, parfümöt is választunk.

Feltehetjük magunknak a kérdést: ki akarok lenni, milyen szeretnék lenni ma? Íme egy kis segítség!

A legjellegzetesebb illatkategóriák és az alkalmak, amikor bevethetjük őket:

Citrus

A savanykás citrusfélék esszenciája energikus és vidám személyiséget sugároz. Nappal a legcélszerűbb viselni őket, feldob, akár egy második kávé. Viseljük a hétköznapi tevékenységeinkhez, a boltba, egy babazsúrra és a barátnőkkel való találkákhoz!

Virágillatok

Édeskés és romantikus, „jó kislányos” illatok, olykor önmagukban is kiválóak, de általában több virágillatot kevernek a parfümgyártók az ideális, klasszikus, nőies illat kialakításához. Ha nőies, édes oldalunkat szeretnénk megmutatni, ezeket az illatokat használjuk: a kedvesünk szüleivel való találkozáskor, a templomban, a színházban, a legjobb barátnőnk esküvőjén, különösen, ha szemet vetettünk egy jóképű vendégre!

parfüm 2

Gyümölcsös

A „pompomlány gonosz oldala”: a gyümölcsös parfümök frissek és fűszeresek, szaglásunkat ismerős illatokkal csábítják; alma, őszibarack, mangó, áfonya, és a többi, melyeket gyakran kevernek virágillattal az ellenállhatatlan parfüm létrehozása érdekében. Kellemes, de nem súlyos és terhelő illat, első randira ideális, csak takarékosan kell alkalmazni!

Zöld

A friss levelek és a frissen kaszált fű illatára emlékeztető, természetes illatok, energetikai szempontból ideálisak, s általában uniszex illatok, tehát jobb, ha nem randevúra viseljük őket! Mindennapos, nappali elfoglaltságokhoz kiválóak: kiránduláshoz, sportoláshoz, szurkoláshoz, bevásárláshoz.

Óceán illatok

Viszonylag modern találmány, először Christian Dior dobott piacra ilyen illatot (Dune) 1991-ben. Szintetikus vegyületek keveréke, melyek természetes aromákat, a hegyi levegőt, az óceán illatát, vagy akár a tiszta ágyneműjét idézik fel bennünk. Tisztaságot, hatékonyságot sugároznak, így például állásinterjúra igen ajánlott illatok!

Keleties

A keleties illatok nagyjából a szexi dekoltázzsal, a „gyilkos körömcipőkkel” és a „felfallak” tekintettel egyenértékűek. Érzékiek, abszolút nőiesek és egzotikusak, figyelemfelkeltőek, amely felébreszti a férfiakban a vadászösztönt.

parfüm

A pézsma, ámbra és ehhez hasonló illatok virágillattal kombinálva megteszik hatásukat. A „nagy belépőkhöz” ideálisak; titokzatosságot sugároznak, ha csábítani akarunk, semmiképp se hagyjuk otthon őket!

Fűszeres

Cukros és fűszeres illatok: ha már gyermekként is rajongtunk a mézes, fahéjas illatokért, nekünk való az ilyen parfüm! Szegfűszeg, gyömbér, fahéj, kardamom, bors: hívogató illatok, de nem modernek, inkább régi vágásúak. Kicsit konzervatívabb eseményekre ajánlottak, mint például egy szülő-pedagógus találkozó vagy egy ebéd, esetleg találkozó olyasvalakivel, aki csak barát és nincsenek vele kapcsolatos, romantikus terveink.

Erdei illat

Szintén egy uniszex illat, nem férfias, de nem is igazán az a túl érzéki női illat. A kanyargós erdei utak hangulatát idézi fel bennünk. Erős és klasszikus illatok ezek, amelyek tökéletesek például az irodába: legközelebbi teljesítményértékelésre akár viselhetjük is!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.