Hajápolási tippek nőknek hajhullás ellen

Hajhullás esetén a legjobb megoldás a megelőzés! Az alapvető szokásainktól kezdve az étkezésig, számos módon védekezhetünk a hajhullás ellen.

Hajhullás – előzzük meg!

Minden nő megjelenését a frizurája koronáz meg. A haj és annak kezelése, ápolása, formázása a nők életének alapvető részét képezi. Ezzel a ténnyel a férfiak is tisztában vannak, és bár többnyire az erősebbik nem képviselőinek kell aggódniuk a túlzott hajhullás, illetve a kopaszodás miatt, a hölgyeknek sem árt megelőzni a felesleges szálak elvesztését.

szoke_haj1

Kiegyensúlyozott étrend

A megfelelő étkezés nem csak az alakunkat, de a szervezet egészségét is befolyásolja. A változatos étrend kialakításánál törekedni kell arra, hogy a mesterséges anyagokban gazdag ételek helyett, friss, természetes táplálékot fogyasszunk. A rendszeres zöldség és gyümölcsbevitel mellett hasznos a teljes kiőrlésű gabona és a fehérjedús ételek fogyasztása is.

A vitaminok ereje

A vitaminok pozitív hatásai a hajunk állapotát is képesek befolyásolni. Többek között a B-vitamin, folsav és botin is fontos a bőr, illetve a haj roncsolódásának, elvesztésének megakadályozásánál. A C-vitamin a fejbőr vérkeringését képes serkenteni, míg a cink elősegíti a hajnövekedést. A haj állapota, felülete nagymértékben a benne található fehérjétől, a keratintól függ. Olyan aminosavakkal, mint az L-cisztein és L-metionin ez javítható.

barna_haj

Mosás és szárítás

A gyengédség és törődés a hajunk esetében éppen annyira fontos, mint amennyire azt egy nő elvárja társától.  Tehát a hajmosás közben bánjunk óvatosan a hajszálakkal és a fejbőrrel, fokozatosan dörzsöljük át a samponnal, de ne használjunk túl forró, vagy túl hideg vizet az öblítésnél. A nedves tincsek szárítása közben szintén fontos a törődés. A gyakori szárítás és a forró levegő vékonyítja, töredezetté teszi a hajszálakat, ezért ajánlott ennek visszaszorítására törekedni.

Hajápolás saját kezűleg

Az illóolaj masszázs javíthatja a fejbőr vérkeringését, miközben erősíti a töveket, megóvva minket a hajhullástól. Illóolajok helyett aloe verával is bekenhetjük a tincseket, mivel a növény számos pozitív tulajdonsága között szerepel a hajhullás megakadályozása.

Bár hajunk egészségét és minőségét táplálkozásunk, életvitelünk, hajápolási szokásaink határozzák meg, a genetikai tényezőket nem tudjuk befolyásolni. Hajunk típusát és a hajhullás mértékét is nagyban befolyásolja a genetika, ami ellen esetenként csak a hajbeültetéssel lehet küzdeni.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.