Kettős fronthatás és borult idő várható

Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, legfeljebb északon szakadozhat fel, vékonyodhat el átmeneti időszakokra a felhőzet.

Az ország déli felén többfelé, másutt helyenként alakulhat ki eső, zápor. Az északi, északkeleti szél főként a Dunántúlon többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között várható.

Az időjárás most a meleg- és hidegfrontra érzékenyeket egyaránt megterheli. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, de fáradékonyabbak is lehetünk az átlagosnál. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi panaszok. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges!

felhős táj

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Szerdán az ország keleti felén még sok lesz a felhő, szórványosan eső, záporeső is várható, majd csütörtöktől arrafelé is többórás napsütésre lehet számítani, már csak elvétve fordulhat elő futó zápor. Gyakran megerősödik a szél.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 16 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. március 5. 10,5 °C +7,1 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 22,2 °C (1920) legalacsonyabb hőmérséklet: -14,5 °C (1987)

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.