Készítsünk karácsonyi könyvjelzőt!

December végén mindent eláraszt az ünnepi hangulat: egy bolondos karácsonyi könyvjelző az olvasást is ünnepi szintre emelheti.

Karácsonyi fenyőfa könyvjelző

Nálunk nincs karácsony könyvek nélkül. És nemcsak azért, mert ilyenkor a szokásosnál is többet olvasunk, mesélünk, böngészünk, hanem mert a karácsonyfa alatt mindig hatalmas könyvkupacok várják az írott szóra éhes gyereksereget. De könyvjelzőnk soha nincs, pedig mindig csinálunk egy rakatot, hogy legyen, aztán amikor kell, mintha kámforrá váltak volna. Szerintem a fél pár zoknik és a műanyag fedők között lebzselnek valahol félúton. De amíg ez kiderül, addig is szükségünk van valamire, amivel megjelöljük, hol is tartunk a könyvekben. És nem egyre, hanem sokra, hiszen nagycsalád vagyunk vagy mi a szösz?! Nálunk a kevés is sok… mindig, mindenből.

Sokféle könyvjelző megfordult már a kezeink között az egyszerű papírfecnitől a gondosan hajtogatott figurás darabokig. A gyerekek azonban valami újra vágytak, ezért belevettem magam az internet bugyraiba és ha már úgyis közeledik karácsony, próbáltam valami ünnepi darabot felkutatni. És jelentem, sikerült. Mi más illene jobban a december végi ünnepi hangulathoz, mint egy karácsonyfa alakú könyvjelző?! Az elkészítése minimális anyag- és energiabefeketést igényel, az elkészült mű viszont nagyon látványos, vagyis ennél tökéletesebbet nem is választhattam volna. (Ja, és még egy apróság: miután folyamatosan lábuk kell a könyvjelzőknek, nem kell attól tartani, hogy karácsonyfás könyvjelzőnk lesz húsvétkor… tiszta haszon.)

Hozzávalók

  • 15×15 cm-es zöld papír
  • maradék színes papír, dekorgumi (barna mindenképpen legyen közte) vagy színes – sötét papírra író – filctoll
  • (minta)lyukasztó
  • ragasztó

Elkészítés

fenyőfa karácsonyi könyvjelző

fenyőfa karácsonyi könyvjelző

  • hajtogassuk meg a képek alapján a könyvjelző alapját
  • vágjunk ki a barna papírból egy kisebb téglalapot (ez lesz a fa törzse), majd ragasszuk a helyére
  • a (minta)lyukasztó segítségével készítsünk néhány díszt a karácsonyfánkra a maradék színes papírokból/dekorgumiból (esetleg használjunk sötét papírra is író filctollat), majd ragasszuk őket a helyükre

fenyőfa karácsonyi könyvjelző

 

Forrás: Mom with Five


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.