Készítsünk inspiráló táblát!

Emlékszel arra, mikor általános iskolában kollázsokat készítettünk újságból kivágott képekből, levelekből, színes papírból kivágott formákból, különféle textíliákból? Mire jó ez a fajta kézművesség? Megmutatjuk neked.

Igazi boldogságterv:

Maga a munkafolyamat lenyűgöző: hogy az ember a neki tetsző képeket kiválogatja, kivágja, kupacokba rendezi (vagy nem), utána pedig tetszés szerint indulhat a ragasztgatás.

Utána magára az eredményre is öröm ránézni, mert csupa olyan dologgal van tele a megvalósult remekmű. A “manuálisan” összeállított kollázs az igazi. Maga a dolog fizikai mivolta, a “kézműveskedés” teljesen más dimenziót ad neki. Kikapcsol, feltölt, belső utazásra késztet. Egyszerűen csak azt a szó illik rá, hogy kielégítő.

inspirációs tábla

De pontosan mi is az az inspirációs tábla?

Lehet hogy hallottál már Rhonda Byrne bestselleréről, a Titokról. A Titok tette a világon mindenhol ismertté a “vision board”-ot (vagy esetleg “dream board”-ot), azaz egy a céljaidat összegző táblát.
inspirációs tábla2
Rhonda szerint ahhoz, hogy elérd a céljaidat, nem kell nagyjából mást tenned, csak elképzelned, hogy már el is érted őket. Ehhez pedig legfontosabb eszközként azt javasolja, hogy keress képeket, melyek azt ábrázolják vagy szimbolizálják, amit szeretnél, ragaszd a képeket egy táblára, és utána nincs más dolgod, mint hogy higgy az álmaid megvalósulásában.

Forrás: https://napidoktor.hu/index