Kérsz egy szelet asztalt?

Talán nem sok különleges van már egy farönkből készült asztalban – ennek is vannak azonban különböző változatai!

Szeretnénk egy remek kis fa asztalt?

A természet szerelmesei bizonyára szívesen vennék, ha a napi teájukat, kávéjukat egy mutatós, de teljesen természetes anyagú asztal mellett fogyaszthatnák el, amelyhez szinte semmi egyéb nem szükségeltetik, mint egy farönk.

farönk3

Igen ám, de nem a szokásos módon. Ha fából készült asztalt csinálunk, pontosabban farönk asztalt, többnyire az egész farönköt felhasználjuk – vagy természetes formában, vagy átfestve. Kicsit másképp is lehet azonban alakítani! Ez a fa asztal saját kezűleg elkészíthető, akárcsak a teljes változata – a különbség annyi, hogy itt a farönknek csupán egy szeletét használjuk fel, és lábbal fog kiegészülni.

farönk4

Mi több, nemcsak egy, hanem akár több kisebb méretű farönk szeletből is készíthetünk asztalkát – egyiken csak egy kis tányér és kávéscsésze fér el, a másikon azonban akár egy tálca is. Egymás mellett is remekül mutatnak a szobában, amelynek miliőjébe azért persze fontos, hogy passzoljanak. Igazi nosztalgikus darab ez a fa asztal, mely valósággal behozza a természetet a szobába!

Az asztal saját kezűleg megvalósítható, de azért kell hozzá némi gyakorlat – például a fűrész és a csiszológép használatában. Előszöris egy nagyjából 12-15 centis „szeletet” kell kivágnunk a kiszemelt farönkből. Legjobb, ha láncfűrésszel végezzük a műveletet. A csiszológép a csiszolópapírnál jóval gyorsabb és alaposabb megoldás, amellyel a fa felületet szép simává varázsolhatjuk.

farönk

A sérülésektől és a különféle folyadékoktól, amelyek kilöttyenhetnek az asztalra, úgy tudjuk megvédeni a fát, ha három réteg fára alkalmazható lakkal lekenjük az „asztallapot”. A világos lakk spray szintén a kéreg védelmét szolgálja.

Ha az asztallappal elkészülünk, már csak a barkács áruházakban kapható lábakat kell rászerelni. A rusztikusabb megjelenés érdekében a fényes lábakat érdemes fekete festékkel bekenni! Máris előállt elbűvölően bájos, fából készült asztalunk! Jöhet a kávé és a süti!

Forrás: https://napidoktor.hu/index