Képek, színek, párnahuzat – dobjuk fel az otthonunkat!

Ha mutatós, újszerű, mégis alacsony áron elérhető dekorációt szeretnénk, nem kell felkutatnunk az összes létező üzletet a környékünkön: saját kézzel, három ügyes trükkel is megoldhatjuk!

Kép, párnahuzat és egyebek…

Sokan úgy hiszik, a saját kezűleg készített otthoni dekoráció kevesebb pénzből kihozható, de nem is olyan mutatós és minőségi, mint ha egyedi, dizájnos dolgokat vásárolnánk egy profi boltban. Gondoljunk azonban bele abba, hogy az igazán egyedi, személyes darabokat mi magunk tudjuk megalkotni és sehol sem fogunk ilyeneket találni, különösen nem mások otthonában!

Nem kell nagy összegekre gondolnunk, sőt rossz minőségre sem. A saját kezűleg készült otthoni dekorációt ráadásul tökéletesen saját ízlésünkhöz igazíthatjuk, olyan mintákkal, színekkel csinálhatjuk meg, amelyek a szívünkhöz legközelebb állnak.

Nincs szükségünk különösebb művészi tehetségre sem. A kreatív mintákhoz akár sablont is használhatunk. Lássuk, milyen személyes, bájos, saját kezűleg készült holmikkal vehetjük körül magunkat!

Szülői hálóba kerül a baba

Fali képek saját kezűleg

Készíthetünk Myanmar-ban divatos Thai fali dekorációt, mely úgy fest, akár egy hímzett faliszőnyeg. Ehhez kövek, flitterek és gyöngyök keveréke kell sajátos kialakításban. Kissé időigényes munka, de megéri a fáradtságot!  Az eredeti thai dekorációkat pamut bársonyra készítik, majd pedig rosttal töltik ki őket, így válnak háromdimenziós hatásúvá.

Olykor a selymet is használják a fali dekoráció szépségének növelése érdekében. Áruk a méretüktől függ és attól, mennyi munkát fektettek bele a készítők. Az ilyen típusú fali képek szinte mindenféle bútorhoz illenek. Különösen azoknak tetszhet, akik kedvelik a művészi munkákat és értékelik ezeket.

Fali képeket festhetünk is magunknak. Szerezzünk be három-négy közepes méretű vásznat. Már a népszerű bolt-láncolatokban is lehet kapni. Legyenek egyforma méretűek. A hátteret fessük egyforma, tompa színre, majd mindegyikre kerüljenek egyszerű minták – fa-, virág- vagy termés rajza -, 2-2 képen szerepeljen ugyanaz a minta. Egymás mellett remekül fognak mutatni!

Saját készítésű párnahuzatok és paplanok

A kézi készítésű párnák számos színben, szövettel, mintával elérhetők, így könnyedén kiválaszthatjuk azokat, amelyek bútoraink stílusához és főleg a függönyök színéhez, anyagához illeszkednek. Egészen új dimenziót adhatnak a szobának! Sokszínű párnahuzatokat is használhatunk!

A saját készítésű párnahuzatok különböző színben, mintával és formában is megvalósulhatnak – ráadásul nemcsak az ágyon, de a kanapén és még a dolgozószobában is jól mutatnak. Használhatjuk őket anélkül, hogy minden egyebet megváltoztatnánk a szobákban. Igen hatékonyan képesek megváltoztatni, feldobni a belső teret.

A hálószoba luxus megjelenéséhez alkalmazzunk élénk színű brokát anyagot selyem szövettel, melyet gyönyörű szalagok, rojtok díszítenek.

 szinek3

Mielőtt választanánk, tartsuk észben, hogy díszpárnának legokosabb levehető huzatot vásárolni, készíteni. Úgy kell megcsinálni, hogy zipzárral vagy gombokkal le tudjuk a huzatot venni.

Ugyanilyen módszerekkel készíthetünk párnát, lámpa búrát, kézi készítésű gyertyákat, vázákat különféle méretben. Papírvirágokkal, pamutból készült virág-dekorációkkal ugyancsak bájos, hangulatos, nőies belsőt teremthetünk a helyiségben – ráadásul még csak nem is porolódnak. Szirmaik rugalmasak, nem sérülnek és időről-időre akár cserélhetjük is őket.

Forrás: https://napidoktor.hu/index