Kellemes őszi időnk lesz ma, egy kis melegfronttal

Nyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely éjszaka főként keleten helyenként meg is vastagszik, de csapadék nem valószínű.

Holnap eleinte több lesz a felhő, majd délnyugat, nyugat felől csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Kezdetben északkeleten néhol kisebb eső előfordulhat. Az esti óráktól északnyugat felől újra megnövekszik a felhőzet, és északon helyenként eső, zápor is lehet. A nyugati, majd a délnyugati szél megélénkül, csütörtökön többfelé megerősödik. A késő esti óráktól a szél északnyugatira fordul, és északnyugaton, északon néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 17 és 23 fok között alakul.

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben. Gyakoribbá válhatnak a lázas állapotok, illetve a gyulladásos és fertőző betegségek fellépése. Estétől hidegfront érkezik.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan jellemzően alacsony marad, ugyanakkor helyenként, elsősorban az Alföld és a Dunántúl déli területein még elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. Előfordulhat még egy-egy szem a többi nyáron virágzó allergén növény, így a pázsitfűfélék, az üröm, az útifű, a libatopfélék, a csalánfélék és a kenderfélék pollenjéből is. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában a magas-nagyon magas tartományban alakul.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.