Kánikula néhol felhőszakadással, jégesővel

Nyugat felől egyre több felhő érkezik, de hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számítani lehet. Először főként nyugaton és északon, majd délután délnyugat felől egyre többfelé és akár több hullámban is várható zápor, zivatar felhőszakadással, helyenként jégesővel.

Általában mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarokhoz kapcsolódóan viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 30 és 35 fok között várható, de a tartósabban felhős és csapadékos északnyugaton több fokkal hűvösebb idő valószínű.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket, annál inkább a nagy hőség, a kánikula. Zápor, zivatar után visszaesik ugyan a hőmérséklet, de a párás levegő miatt fülledtség terheli szervezetünket. Fogyasszunk sok folyadékot, lehetőleg teát vagy ásványvizet! Keddtől megszűnik a kánikula.
eso
Pollenjelentés
A hét elejéhez hasonló marad a pollenterhelés a következő napokban is. A pázsitfűfélék virágporának koncentrációja országszerte az alacsony-közepes tartományban alakulhat, a csalánféléké leginkább közepes, helyenként magas szintet érhet el. Az útifű, a libatopfélék és a kenderfélék virágporának koncentrációja leginkább alacsony, esetenként elérheti a közepes szintet, a lóromé továbbra is alacsony. A kevésbé jelentős allergének közül a szelídgesztenye, a hárs, a fenyőfélék, a fészkesvirágzatúak, illetve az ernyősvirágzatúak pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is leginkább a magas-nagyon magas tartományban lesz.

Forrás: met.hu