Ingyenes állapotfelmérés több helyszínen

A prevenciós állapotfelmérés és a szűrésen való részvétel azoknak ajánlott elsősorban, akik objektív képet szeretnének kapni testük aktuális fizikai állapotáról. A több helyszínre történő kitelepülést egy erre a célra kialakított kamion biztosítja majd.

A szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet a Work Force munkaerőkölcsönző- és közvetítő, ezért közös vizsgálati körútra indul az UNIQA Biztosító Zrt-vel. Az állapotfelmérést egy erre a célra kialakított kamion segítségével bonyolítják, kb. 100 fő vizsgálatával. Az úgynevezett Mobil Egészségközpont korszerű diagnosztikai felszereltséget, szakorvosi jelenlétet és kényelmes környezetet nyújt egészségügyi vizsgálatokra és egy-egy betegség célzott szűrésére.

A munkavállalók képzettsége és rátermettsége mellett ugyanolyan fontos egészségük megőrzése is, sőt, ez a legfontosabb. Célunk az állapotfelméréssel a megelőzés, erre sajnos a lakosság kevésbé figyel, pedig számos betegség megelőzhető lenne” – mondja Csákvári Róbert, a Work Force Kft. ügyvezető igazgatója.

Lesújtó a magyarok egészségi állapota

Hazánkban a halálozások száma az 1993. évi csúcs óta ugyan folyamatosan csökken, ám a halálozások leggyakoribb okának még mindig a keringési betegségek és a rosszindulatú daganatok számítanak. Ezek többsége rendszeres szűrővizsgálattal megelőzhető lenne. A Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020 elnevezésű program adatai is szomorú képet mutatnak a magyar lakosság egészségügyi állapotáról, az uniós átlaghoz képest a magyarok még mindig jóval többet dohányoznak, és több alkoholt fogyasztanak, viszont sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt esznek, miközben a legtöbben mozgásszegény életmódot folytatnak. Legalább hárommillió embernek magas a vérnyomása, egymillióan cukorbetegek, a lakosság 40%-a pedig túlsúlyos. Mindezek következtében a magyarok átlagéletkora jóval elmarad az európai uniós átlagtól.

Júliusban indul a szűrőkamion

A szűrővizsgálatok sora július 15-én, Bács-Kiskun megyében, Lakitelek-Tőserdőn indul, a július 14-15-én megtartott Tőerdő Szépe Tiszavirág Zenei és Kulturális Országos Fesztivál keretében.  A vizsgálatok következő állomása a Békés megyei Sör Virsli Fesztivál lesz, július 21-22-én Orosházán. Végül Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe is ellátogat a szűrőkamion, augusztus 12-én, Ózdon a Vasvár út 56-os címre (iskola melletti nyitott parkoló) várják az érdeklődőket. Igény szerint a vizsgálat részévé tudnak tenni átmozgató, frissítő tornát, valamint annak elsajátítását is, ami különösen az ülő munkát végzőknek hasznos. Emellett egy nyolc érintőpontos elektróda használatával a teljes testet analizálni tudják, majd az eredményt egy mindenki számára érthető formanyomtatványon kiértékelik, feltüntetve az ideális és aktuális értékeket egyaránt. Az állapotfelmérés a vizsgálatokon felül egy személyes konzultációt és tanácsadást is magába foglal.  A vizsgálatok korlátozott száma miatt a részvétel regisztrációköteles.

Forrás: https://napidoktor.hu/index