Indulhat az őszi immunerősítés!

Igaz, idén szerencsénk van az időjárással, elég sokáig élvezhetjük a kellemes nyár végi napokat. Ettől függetlenül szeptember azért már az őszi napok kezdetét is magában hordozza, így nem árt felkészíteni a szervezetünket az évszak változására. Szükséges az immunerősítés!

Hatékony és természetes immunerősítés

Számos megbetegedés közül ősszel a leggyakoribbak a felső légúti panaszok és a köhögés. Ha nem vagyunk elég előrelátóak, a gyors környezeti változások miatt könnyen megbetegedhetünk.

Igyunk sok zöldteát!

A zöldtea  – koffeintartalmának köszönhetően – frissítő, élénkítő hatású ital, csökkenti a fáradtságérzést, növeli a testi és szellemi teljesítőképességet, kiváló folyadékpótló és antioxidáns hatású.

zöld tea

Segítsük a méreganyagok kiürülését őszi tisztítással

Fogyasszunk mézet!

A méz nagyszerűen elősegíti a méreganyagok eltávozását a szervezetből, de kiváló „méregtelenítők” még a fafül gomba, a shiitake gomba, a fokhagyma, a sárgarépa, az alga és a galagonya.

Fogyasszunk C-vitaminban gazdag gyümölcsöket, zöldségeket

A C-vitamin jelentősége elismert az immunerősítő hatása miatt.  Fogyasszunk minél több C-vitaminban gazdag citrusfélét, csipkebogyót, kivit, paprikát, savanyú káposztát vagy kiegészítésként hosszan felszívódó C-vitamin tartalmú készítmény fogyasztása javasolt.

nő c vitamin

Ügyeljünk a mozgásra és az öltözködésre

Az őszi időszakban fontos minél több időt a szabad levegőn tölteni, kirándulni, mozogni. A túlzott mértékű izzadás azonban az őszi, hűvös időben már kerülendő, mivel könnyen megfázást okozhat. Szoktassuk fokozatosan a szervezetünket a lehűléshez, ne öltözzünk fel túl melegen az első hűvösebb idő beköszöntekor.

Forrás: https://napidoktor.hu/index