Íme, a világ 10 legszebb strandja

Miért szerethetjük őket?

A különleges, skót tengerparti szakasztól a mexikói Tulum eufóriát előidéző homokjáig számos csodálatos parton pihenhetünk meg a világon. Most csokorba gyűjtöttük a tíz legszebb strandot, melyek közül nem egy nincs is messze Magyarországtól.

Mindenkinek más lehet az igazán szép és vonzó, ám az kétségtelen, hogy a világ legcsodálatosabb strandjain valószínűleg mindannyian elidőznénk rövidebb-hosszabb ideig!

De vajon melyeket tartják kivételesen gyönyörűnek, különlegesnek, melyek a világon a legszebb strandok? Készítettünk róla egy top 10-es összeállítást.

1.Navagio strand, Görögország

A „megfeneklett hajó-strandnak” is nevezett szépség egy rozsdás bárka után kapta a nevét. A Panagiotis a parthoz közel feneklett meg, úgy tudni, cigarettacsempészeké volt. Az ikonikus jelkép mindenesetre igencsak vonzza a turistákat Európa egyik legszebb strandjára.

 

2.Zlatni Rat, Brač, Horvátország

 Aranyszarvként is emlegetik különleges, egyedi formája miatt – kétségtelenül nemcsak az egyik legszebb strand, hanem az Adriai tenger leginkább látogatott helyei közé tartozik. A napimádók nagy kedvence, de nem árt óvatosnak lenni, mivel az ár-apály igen erős.

3.Race Point Beach, Princetown, Massachusetts

New England legszebb strandja, mely arról is híres, hogy több mint 3000 hajótörés színhelye volt. A homokzátonyokra futó bárkák közül sok darabokra tört, sosem jutott el célállomásáig.

4.Whitehaven Beach, Ausztrália

A különleges formájú partszakasz nem véletlenül a világ egyik legszebb strandja. A Whitsunday Szigetek Nemzeti Park védelme alatt áll. A strand 4,5 mérföldnyi érintetlen partvidéket is magába foglal a Great Barrier Reef környékén.

5.White Beach, Boracay, Fülöp-szigetek

Hűen a nevéhez, a világ egyik legszebb strandja valóban fehér. A víz pedig szinte áttetsző az óceán ezen részén. Csodálatos környezet a relaxálásához!

6.Sandwood Bay strand, Skócia

Az egyik legszebb strand jellegzetessége, hogy közvetlen út nem vezet hozzá – a látogatóknak öt mérföldre kell sétálniuk ahhoz, hogy elérjék e gyönyörűséget. Természetesen az eldugott helyet számos legenda is övezi.

 

7.Reynisfjara strand, Izland

A Földközi-tenger fehér homokos strandjaitól eltérően a Reynisfjara-part fekete kavicsos partja kiemelkedik a tengerszint magasságából. Hangulata páratlan.

8.El Castillo strand, Tulum, Mexikó

Az ősi romokkal körülölelt Tulum ideális úti cél azoknak, akik a tökéletes strandot és a kulturális látnivalókat egyszerre szeretnék megtalálni. Az elmúlt években egyre nő a világ egyik legszebb strandjának látogatottsága.

9.Sardinia Emerald part, Olaszország

A smaragdzöld vízről elnevezett Emerald-part az olasz üdülők „epicentruma”. Luxus üzletek és hotelek veszik körül a területet, de amit igazán érdemes megnézni, Szardínia híres kövei, melyek i.e. 3500-ban keletkeztek.

10.Nacpan strand, El Nido, Fülöp-szigetek

Palawan szigeten található ez a csodálatos strand, El Nido tengerpartjának egy eldugott szakaszán. Nemcsak szemet gyönyörködtető, de egy kőhajításnyira van Nagkalit-kalit vízeséseitől.

Válogassunk közülük!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php