Ilyen volt Mel Gibson Tudor-stílusú kastélya Greenwich-ben

Mel Gibson egykori Greenwich-i  háza a hazai piacán mintegy 24.000.000 $-ért kelt el. A 77 hektáros ingatlan jelenlegi tulajdonosa, elmondta, hogy a ház 1927-ben épült, és akkoriban a környék legszebb, legkülönlegesebb házának számított. A falak vastag, tömör kőből épültek, és olyan jól szigetelnek, hogy a Sandy hurrikán idején bent a házban semmit nem lehetett hallani a romboló szélzúgásból.

Igaz, hogy az építészeti stílus teszi az otthoni egyedülállóvá, viszont története még izgalmasabb. Mel Gibson vásárolta meg- az akkor elég elhanyagolt házat – a “Rettenthetetlen” forgatása idején 1995-ben. Miután felújította, nagy partik helyszíne volt, és rengeteg világsztár megfordult nála. Gibson és akkori felesége Robin építtetett bele egy színházat, komfortosította, és a kertet is rendbe hozatta. A házban még ma is több olyan bútor található, ami annak idején Mel Gibsonék vásároltak, majd 2007-ben a házzal együtt eladtak, akkor még borsosabb áron: 39.500.000$-ért.

Mel Gibson's Old Mill Farm Estate

Mel-Gibson-Greenwich-dining-room

Az “Old Mill Farm” -nak nevezett épületet  Charles Lewis Bowman tervezte 1926-ban. A házban 15 szoba és 17 fürdőszoba található.

Mel-Gibson-Greenwich-library

A nagy nappaliban katedrálisra emlékeztető mennyezet, sötét faburkolatú falak, és ólomüveg ablakok adják vissza a Tudorok korabeli stílust:

Mel Gibson's Old Mill Farm

Mel-Gibson-Greenwich-cathedral-ceiling

A házhoz egy kis kőkapun is el lehet jutni, de csak egy kis belső labirintuson áthaladva.

Mel-Gibson-Greenwich-maze

Tökéletesen elégedett elélnénk a gondnoki kisházban is, ugye?

Mel Gibson's Old Mill Farm Estate Caretaker's Cottage Greenwich Connecticut

A ház  77 hektáron fekszik. Gyönyörű belső kertekkel, sövényekkel, és virágoskertekkel.

Mel Gibson's Old Mill Farm Estate in Greenwich

Mel Gibson's Old Mill Farm Estate Tudor

Forrás: https://napidoktor.hu/