Így végezzük az ablaktisztítást!

Hamarosan itt az ideje a nagytakarításon gondolkodni, így az ablaktisztításra is sor kerülhet. Egy koszos ablak nagyban rontja az lakás összhangját.

Az ablaktisztítás szabályai

Épp ezért érdemes évente legalább kétszer háromszor jó alaposan kívül belül áttakarítani az összes ablakot otthonunkban. Az ablaktisztításra mindig kissé borús napot válasszunk, persze az eső ne essen.Ha napsütéses időben tisztítjuk meg az ablakokat túl gyorsan fog megszáradni a tisztítószer és foltokat hagy.

ablaktisztítás

Ma már számtalan ablaktisztító szer kapható a boltok polcain, ha épp nem tudunk ellátogatni a boltba, használjuk a régi jól bevált ecetet. Egy virágpermetező flakonba öntsük bele az ecetet, így minden zsírt és koszt könnyedén le tudunk mosni.

  • Az ablaktisztításhoz használjunk szarvasbőrt vagy egy egyszerű fekete fehér újságpapírt, ugyanis az újságon található festék extra fényt ad az ablaknak. Az ablaktisztás idejére a függönyt akasszuk fel egy vállfára így nem maszatoljuk össze.
  • A tükröt soha ne mossuk le sima vízzel, mert beszivároghat a tükör mögé így sérül az ezüstözés, ehelyett használjunk ablaktisztító szert, majd dörzsöljük fényesre.
  • Hideg  időben ne tisztítsuk meg az ablakokat, mert a hideg és a meleg víz hatására könnyedén elpattanhat az üveg. A tisztítás után egy régi kiselejtezett harisnyával is érdemes áttörölni az ablakot így még szebb és ragyogóbb lesz.

Forrás: https://napidoktor.hu/index