Így teremts összhangot a stílusod és az alakod között

Vásárolj tudatosan, az alkatodhoz illően!

Most, hogy itt a nyár és a bikiniszezon, mindenki számára kiemelten fontos kérdés, hogy mit válasszon a nyári trendkínálatból, ami igazán jól áll neki. Ami kiemeli az előnyös adottságait és jótékonyan elkendőzi azt, ami nem tökéletes.

Ahány nő, annyi alkat, de az a legfontosabb – és ez nem közhely, hanem tényleg igaz -, hogy mindenkiben van valami gyönyörű és mindenki nézhet ki dögösen. Hogy mi a trükk? Ismerd az alkattípusodat, és tudd, mi áll jól neked! Ehhez készített útmutatót a Fashion Days Lakatos Márk segítségével, melyhez meginvitáltak 4 hús-vér igazi nőt, akik a 4 legfontosabb alkat képviselői. Találd meg te is saját alkattípusodat!

ALMA alkat– Hangsúlyozd a karcsú lábakat!

Az alma alkatú hölgyek felül teltebbek, gömbölyűbbek, a törzsük szélesebb, a lábak viszont annál vékonyabbak, formásabbak. A legfontosabb öltözködési elv az almák esetében, hogy a lábakra kell helyezni a hangsúlyt. Erre a célra tökéletes egy virágmintás nadrág, egy szűk farmer vagy egy térd fölé érő szoknya. Ha ebbe a típusba tartozol, felsőkből a mell alatt szűkülőket érdemes keresned, amelyek a felsőtest legkarcsúbb pontját hangsúlyozzák. Érdemes azonban elkerülnöd a magasan záródó topokat, kerek nyakvonalakat –  helyettük válassz V-kivágású blúzokat és tunikákat, ezek is előnyösen nyújtják az alakod!

 

OSZLOP alkat – Jöhet minden, ami pöttyös, csipkés vagy fodros

Mondták már rád, hogy igazi modell alkat vagy? Akkor te is az oszlop alaktípusba tartozol, akiknél jellemzően a mell-, a derék- és a csípőbőség között nincs drasztikus különbség. Szinte minden fazon jól áll neked, és akár a nőies, akár a laza stílust kedveled, számos lehetőség áll rendelkezésedre: bátran  válogathatsz akár a szexi és csajos ruhák, de akár a lazább szabású vagy oversize darabok között is. Az oszlop egy atletikus, picit fiús alkat, ezért számodra nagyon előnyös, ha a derékvonalat hangsúlyozod övekkel, szűkített derekú darabokkal és megkötős megoldásokkal. A te alkatodhoz csodásan illenek az extra nőies megoldások: fodros és masnis díszítések, pöttyös és organikus nagy minták, tüll és organza rátétek.

 

HOMOKÓRA alkat – akárcsak Marilyn Monroe!

Telt csípő és keblek, és vékony derék – ha magadra ismertél a leírásból, neked homokóra alkatod van, amit sokan a legszexisebb alaknak tartanak. Gondolj csak Marilyn Monroe-ra vagy Monica Belluccira! Akár karcsú, akár telt homokóra vagy, ezt a klasszikus nőies alkatodat érdemes derékhangsúlyos, mélyen dekoltált darabokkal, valamint csinos ceruzaszoknyákkal hangsúlyozni. Válaszd a nőies megoldásokat: szűk szoknyák, a magas derekú nadrágok, skinny farmerek, átlapolós ruhák és derékban szűkített blúzok jó, ha megtalálhatók a ruhatáradban. Ne rejtsd az alakod zsákruhák és túlrétegzett, vastag anyagok alá, és kerüld az A-vonalú vagy ejtett derekú fazonokat és a geometrikus mintákat!

KÖRTE alkat – Találd meg az egyensúlyt! 

A körte alkatú hölgyek a derékvonalig általában karcsúbbak, kisebb vállszéleséggel és mellbőséggel rendelkeznek, deréktól lefelé haladva pedig a csípő-, a comb- és a fenékrész nőiesebb, szélesebb. Emiatt érdemes odafigyelned a test kiegyensúlyozására és kerülni a csípőnadrágokat, csípőre letolt szoknyákat és az ide helyezett öveket. Helyettük válassz derékhangsúlyos ruhákat, A-vonalú szoknyákat, és hangsúlyozd a felsőtested világosabb színekkel, élénkebb mintákkal. Sőt, a nyakláncokkal is lehetsz merész, a lényeg, hogy a felsőtestre irányuljon a figyelem.

Ruhák: fashiondays.hu

Modellek:

Alma – Jónásné Bíró Anett

Oszlop – Nyaka Edina Dóra / Dorothy Style blog

Körte – Bitay Andi / Maison blog

Homokóra – Halász Éva / Anyaként is fitten blog

Styling: Lakatos Márk

Fotók: Viszlay Márk

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.