Így spórolhatsz a konyhában!

Bizonyára neked is ismerős az az érzés, amikor egy-egy ünnep vagy hétvége után a felhalmozódott ételmaradékkal nem tudsz mit kezdeni.

Ahhoz, hogy elkerüld ezt a helyzetet, mindenképpen írj egy listát. Banálisan hangzik, de hidd el: rengeteget spórolhatsz, ha csak a legszükségesebbeket veszed meg. Még a lista megírása előtt kukkants be a hűtőd fagyasztójába vagy a kamrába: rengeteg kincsre lelhetsz. A sütéshez használt sütőporból, vaníliából több kilónyi bújik meg a polcokon? Akkor felesleges ezt megvenned, ne is írd fel.

kornyezettudatos vasarlas

Ha elég egy kiló hús, ne vedd meg a kétkilósat akciósan! Számold ki, hogy hányan esztek, gondold át a recepteket és vágj neki! Bár a tojás ára igencsak megugrott, abból mindenképpen kell legalább egy tucat. Ha teheted, akkor piacon vásárolj, friss és egészséges termékeket szerezhetsz be. Talán még titkos recepteket is megosztanak veled a gazdasszonyok.

A kenyeret, a húst és friss zöldségeket a felhasználás előtt egy nappal vidd haza, így biztosan nem romlanak meg. Vendégeid vélhetően nem tudnak több tonnányi süteményt elfogyasztani, így csak mértékkel készíts. Laktató fogásokat a mélyhűtő alján meglapuló finomságokból is készíthetsz: a töltött káposztához való darált húst rizzsel is dúsíthatod.

A tudatos vásárlás, a környezetvédelem fontos ilyenkor is, így ne végy felesleges, agyoncsomagolt termékeket!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.