Így készül a tengerparti zselégyertya

A nyaralás során szerzett szebbnél szebb kagylókból otthon készíthetünk saját zselégyertyát, amely mutatós dísz és emlék marad.

Saját kezűleg készíthetünk szép színes zselégyertyákat, amelyekben a nyaralás során gyűjtött kagylókat is felhasználhatjuk és akár ajándékba is adhatjuk.

Amire szükségünk lesz:

  • színtelen gyertyazselé
  • kék színező anyag
  • tengerparti homok
  • kagyló
  • kanóc
  • üvegpohár és más dekor anyagok.

Első lépésként szerezzünk be minden kelléket egy közeli hobbiboltban. A gyertyazselé készítésénél a gyerekeket is bevonhatjuk, hiszen semmilyen káros anyagot nem tartalmaz. Az olvasztásnál viszont csak felnőtt segítségével engedjük gyermekünket alkotni, mert a gyertyazselét 100 fokosra kell felhevíteni, ez történhet egy duplafalú edényben gőzfürdő felett, vagy sütőben is.

Érdemes kisebb adagokban melegíteni és önteni, hogy az esetleges hibákat javítani tudjuk. A színtelen gyertyazseléhez színező anyagot is vásárolhatunk, így kedvünkre színezhetjük a gyertyát. Ha a zselé elérte a cseppfolyós állapotot, nagyon lassan kell önteni és kavargatni így elkerülhetjük a légbuborékok keletkezését.

Válasszuk ki a gyertya tartóját erre a célra egy szép üvegpohár vagy üvegtál a megfelelő, de ne legyen túl vékonyfalú nehogy a hő hatására lepattanjon.

A következő lépésben helyezzük el a kanócot a pohár közepére, és szórjuk a homokot a pohár aljára majd helyezzünk el benne néhány kisebb kagylót vagy koralt. Erre jöhet egy réteg zselé, amelyet színezzük be kék festékkel.

Ha ez megszilárdult, öntsük rá a többi zselét, és nyomkodjuk bele kis kagylókat, csigákat, gyöngyöket, vagy más tengerparti dekorációt. Várjunk vele kb. fél órát amíg a zselé teljesen megszilárdul és máris kész a tengerparti dekoráció.

A zselégyertyával nagyon sok féle variációt készíthetünk el, kisebb és nagyobb gyertyákat, sőt egész tálakat dekorálhatunk így.

Kellemes és látványos szobadísz lehet az így elkészült tárgyakból, és a családnak, gyerekeknek is kellemes kikapcsolódódást és jó nyári elfoglaltságot jelent.

Forrás: https://napidoktor.hu/index