Így fog többet érni az otthonunk!

Egyik kedves blogszponzorom egy érdekes cikket közölt a tetőtér beépítés kontra új építés, hozzáépítés témában. Szakértőik hasznos tippekkel láttak el minket, ezért megmutatom Nektek is.

Aki érint a téma, mert fontolgatja családi házának kibővítését, javaslom elolvasásra, fogadjátok szeretettel.

 “A tetőtér beépítésével nem csak nagyobb lakóteret kapunk, de egyúttal értékesebbé, értéktartóbbá tehetjük a családi fészket.  A kihasználatlan tetőtér beépítése költségtakarékosabb megoldás, mint egy hozzáépítés vagy egy új otthon vásárlása, ráadásul jelentősen növelheti az ingatlan értékét. Egy későbbi eladáskor a házunk piaci árát ugyanis nagyban befolyásolja az épület telekhez viszonyított mérete és környezetbe való illeszkedése. 

A tervezéskor tartsuk szem előtt a VELUX szakértőinek tanácsait: 

• Minőségi építőanyagokkal és szakszerű kivitelezéssel a tetőtér tovább szolgálja ki a családot, és jelentősen növeli az otthonunk értékét. 

• A mindennapokban és az eladáskor is fontosak a tágas terek, valamint a rugalmas alaprajzi elrendezés, amelyet a változó igényeinkhez igazíthatunk. Igyekezzünk kevés közlekedőt kialakítani, méretre készült bútorokkal pedig használjuk ki az alacsony belmagasságú zugokat. 

• Ügyeljünk arra, hogy a lépcső ideális helyre érkezzen, egyébként értékes területet veszíthetünk. 

velux ablakok

• Legyünk bőkezűek a tetőtéri ablakokkal, mert egyrészt értéknövelő tényezők, másrészt biztosítják a komfortos beltéri klímát. A „gödör effektus” elkerülése érdekében ügyeljünk a beépítési magasságra (hogy kilássunk) és válasszunk minél nagyobbat, mert később már nem fogjuk kicserélni, ha kicsi. A VELUX tetőtéri ablakok és a hozzájuk illeszkedő kiegészítők tökéletesen megfelelnek a kényelmes és értéktartó otthonokkal kapcsolatos elvárásoknak. A termékek hő- és páratechnikai szempontból, továbbá a bevilágítás mértékét, valamint annak szabályozhatóságát illetően, széles választékkal állnak rendelkezésre”

A tetőtéri ablakok maximalizálják a helyiségekbe jutó természetes fény mennyiségét, az árnyékolók pedig minden évszakban segítik fenntartani a kellemes beltéri klímát. 

A VELUX termékekkel így nem csak komfortos, világos és egészséges otthont alakíthatunk ki, de jelentősen növelhetjük annak értékét is. 

További információ és tippek a tetőtér kialakításához: www.VELUX.hu

Forrás: Inspirációk