Igazi nyári hűs: lime-ot a kókuszos koktélba!

Ha van valami, ami nyáron igazán hűsít, az egy friss, citrusos jellegű koktél! A forró időszak nagy kedvence a kókusz is.

Klasszikus vodka szóda helyett próbáljuk ki a trópusi, lime-os kókuszos koktélt!

Hűs, frissítő koktélra vágyunk a nyári melegben? Partit rendezünk, s jól jönne néhány ötlet az italokhoz?

A klasszikus vodka szódához hasonló, alacsony kalóriás és nagyon ízletes lime-os kókuszos koktél telitalálat lesz, melyet ráadásul pár perc alatt elkészíthetünk. Különleges frissességét az adja, hogy gyümölcsös, s kiválóan kombinálható vodkával és kókusszal. Az ananász pedig csak „hab a tortán”!

A valóságos trópusi szigeti életérzést adó lime-os kókuszos koktélhoz az alábbi összetevőkkel kell rendelkeznünk.

Hozzávalók (kb. 12 csészényi adaghoz):

2 csésze bio kókuszvíz; 5 csésze felkockázott ananász, friss vagy konzervdobozos, leszűrve; 5 csészényi kókuszos vodka; 1-másfél lime leve; cherry-s vagy lime-os buborékos ásványvíz. Díszítésként ananász- és lime darabokat, kaliforniai cseresznyét lehet kikészíteni még.

A lime-os kókuszos koktél elkészítése:

Az ananászdarabokat és a bio kókuszvizet öntsük a turmixgépbe. Addig működtessük, amíg püréjellegűvé nem válik az állaga, kb. 2-3 percig.

Ezután kézi erővel facsarjuk ki a lime-ok levét.

A lime levet, a kókuszos vodkát és az ananászos pürét öntsük bele egy kancsóba. Keverjük össze jól egy hosszú kanállal, hogy a lime-os kókuszos koktél alapja megfelelően összeálljon.

Végül töltsük ki a cseresznyés- vagy lime-os ásványvizet egy külön vödörbe vagy méretes kancsóba, és lássuk el bőven jéggel.

A party kezdetén öntsük a jeges ásványvizet a kókuszos vodkás mixekhez. Legjobb, ha a poharakat háromnegyedükig töltjük meg a lime-os kókuszos koktél alappal, s ezután öntjük rá az ásványvizet!

Természetesen, a végén bátran dekorálhatjuk az elkészült italokat – felszolgálás előtt díszítsük cseresznyedarabbal, lime- vagy ananászdarabokkal a lime-os kókuszos koktélos poharakat, vagy fűzzük stílusosan italos pálcikákra őket!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.