Kezdődik a lehűlés

Hajnaltól nyugaton többször megnövekszik a felhőzet, emellett az északi tájakon kevesebb, délen több napsütés valószínű, keleten folytatódik a napos idő.

Eleinte nyugaton, estétől az Északi-középhegység térségében is helyenként zápor, néhol zivatar kialakulhat. Az északnyugatira forduló szél főként északnyugaton és a főváros térségében megerősödik, a Kisalföldön, valamint zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 35 fok között alakul, de az Észak-Dunántúlon alacsonyabb lesz, ott 25 és 30 fok között valószínű.

Szerdán nyugat, északnyugat felől lassan mozgó, hullámzó frontzóna érkezik, amely az előző napokhoz képest már kedvezőbb légköri feltételeket teremt zivatar kialakulásához, ennek ellenére az ország legnagyobb részén szerda éjfélig nem várható dörgés, villámlás. Szerda hajnaltól előbb a Nyugat-Dunántúlon, később a Dunántúl más részén, estétől pedig az Északi-középhegység térségében lehet – viszonylag kis esély mellett – néhol zivatar. Esetleges zivatart erős vagy viharos széllökés (kb. 50-75, kis eséllyel > 75 km/h), jelentős csapadék (5-15, esetleg > 15 mm) és kisméretű jég (< 2 cm) kísérhet. Zivatarhoz heves kísérőjelenség (szél > 90 km/h, jég > 2 cm) és felhőszakadás (csapadék > 25-30 mm) nagy valószínűséggel nem társul.

Forrás: 1