Kellemes nyár 24-28 fokkal

A napsütés mellett a Dunántúlon várható a gyengébb gomolyfelhő-képződés, és inkább csak a Dunától keletre valószínű helyenként zápor, északkeleten esetleg zivatar.

Az időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északi része fölött hatalmas anticiklon húzódik, amely Közép-Európa fölé is benyúlik. Területén erősen és gyengén felhős tájak váltakoznak, számottevő csapadék nem fordul elő. A Fekete-tenger fölött ciklon örvénylik, amely retrográd mozgással halad északnyugat felé, újra megerősítve a magasnyomású légköri képződmény peremén töltődő magassági hidegcseppet. A ciklon a Kelet-európai-síkság déli részén borongós, csapadékos időjárást okoz.

Ugyancsak ciklon található a Brit-szigetek térségében, ezért arrafelé is sok a felhő, és többfelé alakul ki eső, záporeső. A Földközi-tenger medencéjében általában napos az idő, 28, 35 fokig melegszik fel délutánra a levegő. A fekete-tengeri ciklon melegszektorában is 30 fok fölötti hőmérsékletet mérnek, a kontinens többi részén pedig 18, 25 fok a jellemző.

Kedden nagy különbség várható a Kárpát-medence északkeleti és többi részének időjárása között.

term%25C3%25A9szet2

Várható időjárás kedd estig:

Hétfőn a napsütés mellett a Dunántúlon várható a gyengébb gomolyfelhő-képződés, és inkább csak a Dunától keletre valószínű helyenként zápor, északkeleten esetleg zivatar. Az esti órákra egyre többfelé kiderül az ég, majd északkeleten növekedni kezd a felhőzet.

Kedden hozzávetőleg a Salgótarján-Debrecen vonaltól északkeletre erősen felhős időre van kilátás, és akár több alkalommal is előfordulhat eső, zápor, másutt ugyanakkor csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő zavarhatja időnként a napsütést. Az északnyugati, északi szél hétfőn időnként megélénkül, északkeleten meg is erősödhet, kedden pedig a középső országrészben – a Budapest-Szeged vonal mentén – gyakran megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6, 11 fok között alakul, a felhős északkeleti területeken lehet egy-két fokkal enyhébb idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24, 28, az erősen felhős északkeleti megyékben 17, 20 között várható.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.