Akár 37 fok is lehet

Túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. Több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik a déli, délnyugati szél.  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 32 és 37 fok között alakul.

A légköri frontok még nem érik el térségünket, továbbra is száraz, igen meleg levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. Országszerte kánikulára lehet számítani, erős lesz az UV-B sugárzás. A déli órákban kerüljük a tűző napsütést! Fogyasszunk sok folyadékot, lehetőleg vizet, ásványvizet, teát!

Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is országszerte eléri a magas-nagyon magas szintet. A libatopfélék és a csalánfélék virágporának mennyisége jellemzően alacsony-közepes, de helyenként magas is lehet. Az üröm, a pázsitfüvek, valamint az útifű pollenkoncentrációja valószínűleg alacsony marad. A kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék pollenje várhatóan alacsony-közepes koncentrációban lesz jelen. A kültéri allergén gombákspóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet is.

Forrás: met.hu