Hűvös időnk lesz ma, kevesebb esővel

Az ország északkeleti részén többnyire erősen felhős lesz az ég, és ott több helyen várható eső, zápor, esetleg zivatar, de estére jelentősen csökken a csapadékhajlam. Másutt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk néhol záporral. A Dunántúlon lesz a legkisebb a csapadék esélye. Estétől egyre nagyobb területen kiderül az ég. Az északnyugati, nyugati szél az ország középső részén és az Észak-Alföldön időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul, délnyugaton lesz a leghűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

esosido2

Még hidegfront hat szervezetünkre. Az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Görcsös panaszok jelentkezhetnek. Ingerlékenyebbek lehetünk. Hosszabbá válik a reakció idő.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte eléri a nagyon magas szintet. A csalánfélék virágporának mennyisége általában a közepes tartományban alakul, de helyenként magas is lehet. Magas szintet érhet el még esetenként a kenderfélék pollenkoncentrációja is. Az üröm és a libatopfélék pollenje jellemzően alacsony-közepes, a pázsitfűféléké és az útifűé alacsony koncentrációban van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.