Húsvéti tojás papírmaséból

Emelkedett a tojás ára, így a húsvéti tojás valóban értékes kinccsé válhat. Ha spórolnál, vega vagy, vagy szakítanál a hagyományokkal, íme: a papírmasé tojás.

A papírmasé húsvéti tojást természetesen nemcsak a spórolás miatt találták ki.

A DIY-bloggerek a húsvét közeledtével egyre többen ragadnak ecsetet, színes-tartós festéket, csillámport, gyöngyöket és előszeretettel pingálják a kartonból készült tojáskákat. Hogy miért is jó ez?

Egyrészről az először kísérletező tojásfestőknek sem kell tartaniuk attól, hogy összetörik az ovális csodákat, másrészről remekül el lehet így szórakozni. A család és a barátok értékes időt tölthetnek el a húsvéti tojások motívumainak megálmodásával és elkészítésével.

A papírmasé-tojás, ahogyan a neve is jelzi, erős papírból készül. A hobbi- és dekorációs boltokban találsz ilyeneket, otthoni elkészítése kissé bonyolult lenne. Ne félj attól, hogy a papírod szétázik a festéktől, ugyanis a papírmasé-tojások egy speciális anyaggal vannak bevonva, amelyen könnyű dolgozni és nem megy tönkre.

Érdemes akrilfestékkel dolgoznod, ugyanis ez tartós, nem kopik, nem mállik. Ecsetekre, csillámra, csillámragsztóra is szükséged lesz. Elsőként fesd be a tojásokat a kívánt színre (piros, sárga, türkiz, zöld, kék, rózsaszín, lila,….), majd hagyd őket száradni. Ezt követően egy másik ecsettel vidd fel a festett felületre a csillámragasztót és a csillámot. Ezeket szintén a hobbiboltban tudod beszerezni.

Ha végeztél, akkor mindezt nem árt rögzítened egy spray-vel is, hogy ne hullajtsák le frissen kapott sminkjüket a tojások. Gyönyörűen csillogó és csinos kis jószágokat kapunk, amelyek akár éveken keresztül lehetnek a húsvéti asztal ékei.

Te készítesz idén DIY-tojásokat?

Forrás: https://napidoktor.hu/index