Húsvét: egyedi tojások az asztalra, kosárba!

Még körömlakkal is lehet dekorálni…

Közeledik a húsvét, így lassan elgondolkodhatunk azon, milyen tojás dekoráció legyen idén, amely különbözik a korábbi évek díszítésétől. Ha különlegességre vágyunk, esetenként még vásárolnunk sem kell hozzá: könnyű házi praktikákkal is dekorálhatunk!

Amennyiben szívesen készítünk egyedi díszítést húsvéti tojásra, olykor a legmeglepőbb ötletekre is vevők vagyunk. Az pedig akad bőven.

Lássuk, idén milyen különlegességeket készíthetünk, amelyekkel biztosan meglepjük a családot vagy az ismerőseinket!

1.Körömlakkos tojás dekoráció: a tökéletesen márványos hatású tojás elkészíthető úgy is, hogy már nem használt körömlakkokkal festjük be azt. Egy kis tálban készítsünk elő vizet és öntsük bele a maradék körömlakkot, majd mártsuk meg benne a tojást. Különleges, egyedi hatása lesz! Természetesen a tojás alját, felső részét vagy egészét is „megfuttathatjuk” a vízben – ízlés szerint.

2. Aranyozott tojás kezdőbetűvel: érdekes megoldás a húsvéti tojás dekorációt ültetőkártyaként alkalmazni! A kivágott kezdőbetűt illesszük a tojásra, majd használjunk befestésére aranyszínű festékspray-t. Ha kész és megszáradt, távolítsuk el a betűt!

http://www.goodhousekeeping.com/holidays/easter-ideas/g419/easter-egg-decorating-ideas/?slide=3

3. Krémes tojás: meglepő, de különleges húsvéti tojás dekorációt készíthetünk, ha galaxis-szerű mintákat varázsolunk rájuk. A gyerekek különösen élvezik majd. A módszer: fújjuk tele egy alufólia tál alját borotvahabbal. Csöppentsünk rá egy adott festékszínből, majd a pöttyöket fogvájóval „zavarjuk össze”, hogy mintát kapjunk. Ha kész, görgessük végig a tojást rajta. Ugyanezt ismételjük meg még két vagy három színnel. Tegyük félre száradni őket, végül pedig tisztogassuk le egy papírtörlővel – csak a galaxisszerű, halványabb színhatás marad!

4.Diszkógömb-tojások: rendkívül mutatós, szemet gyönyörködtető húsvéti dekoráció, melyhez csak egy kis ragasztóra van szükségünk és csillámporra vagy glitterre. Mártsuk a tojás egyik végét ragasztóba, majd a csillámba. Ha megszárad, már kész is.

5.Pom-pom tojások: a skandináv minták adták hozzá az ötletet – szintén csupán ragasztó kell hozzá és pom-pomok, melyeket fonalboltokban, de dekorkellékesnél is megtalálhatunk.

6.Geometrikus mintás tojás: egyszerű elkészíteni a húsvéti dekorációt, csak egy kis kézügyesség kell hozzá. Az ún. washi szalagra lesz szükségünk, mely változatos színekben, mintákkal kapható. Vágjunk belőle különféle alakzatokat és ragasszuk körbe a tojást.

8. Jó fej tojások: a gyerekek kedvencei lehetnek az arccal és fülekkel rendelkező tojások! A sima, megfőtt tojáshoz ragasszunk füleket – amelyek lehetnek fagyispálcikából, de drótból is -, majd rajzoljuk meg az elképzelt nyuszi vonásait. Akár húsvéti műfűvel és virágocskákkal is díszíthetők. Végül csak bele kell állítani őket egy-egy tojástartóba.

9. Geometrikus fatojás: dekorboltban és nagyobb áruházakban is beszerezhetünk fából készült tojást. Ezeket szintén mártogathatjuk tetszés szerint festékbe, vagy ecsettel dolgozhatunk rajtuk, akár úgy is, hogy külön megrajzoljuk, meddig érjen a festék: így csodás színkombinációkat és geometrikus mintákat is varázsolhatunk rájuk.

10. Vintage-tojások: gyönyörű és egyedi húsvéti tojás dekorációk, melyekhez azonban szükséges némi kézügyesség. A tojásokat fessük feketére, majd készítsünk rájuk viktoriánus stílusú virágrajzokat. Nagy sikerük lesz!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php