Túl korán, de túl későn sem jó elkezdeni a szexet

A mai világban a fiataloknak szinte végtelen lehetőségük van az ismerkedésre, mégis több a szűz tinédzser, mint a 60-as években.

Hevesi Kriszta szexuálpszichológus szerint nem csak az okozhat rendellenességeket egy fiatal felnőttnél, ha túl korán kezd el szexuális éltet élni, hanem bizony az is, ha nagyon későn. Ha korán kezdik, akkor krónikus funkció zavarok alakulhatnak ki, ám ha nagyon kitolják az első aktus időpontját, akkor könnyen elveszíthetik a vágyat és a szexualitás szeretetét.

Manapság a pályaválasztás miatt a fiataloknak nem nagyon van ideje ismerkedni és válogatni, ezért kitolódott a párkapcsolatok kezdetének ideje. A rengeteg ismerkedési lehetőség miatt az alkalmi kapcsolatok jöttek divatba, kialakult egy úgynevezett “használd és dobd el” trend.

Erre ellenpólusként kezdett el Amerikában hódítani a tisztasággyűrű, amellyel a szülők arra akarják rávenni a gyerekeiket, hogy mondjanak nemet a szexuális életre. Ez azonban a szakértő szerint épp ugyanolyan káros a további nemi életre nézve.

Forrás: RTL Klub