Tényleg többet szexelünk nyáron?

A Durex legújabb angliai kutatása szerint az emberek boldogabbnak, energikusabbnak, és vonzóbbnak érzik magukat a nyári hónapokban. Azonban ez a felemelő érzés sajnos csak nagyon ritkán jut el a hálószobáig. Ássunk egy kicsit mélyebbre, nézzük meg mitől is érezzük magunkat jobban a bőrünkben, ha kisütnek az első napsugarak, és ez milyen hatással lehet a szexuális életünkre!

A boldogsághormonok (a dopamin és szerotonin) szintje napfény hatására emelkedik, ez tudományos tény.  De a napsugarak és a hormonszintünkön kívül is van még néhány tényező, ami hozzájárulhat közérzetünk javulásához, és remélhetőleg a szexuális életünk felpezsdítéséhez is. Itt van például a nyári szabadság.  Ilyenkor a munkahelyünktől vagy a tanévtől kellő távolságra kerülve magunk mögött hagyjuk a stresszt is. Ha sikerül kimozdulni a megszokott életünk keretei közül, az jó hatással lehet a párkapcsolatunkra is.  Aztán itt vannak, direkt az érzelmek felkorbácsolására készített romantikus filmek, és nyári slágerek. Nyaranta többet mutatunk meg magunkból is, hála a miniszoknyáknak és a lenge kelméknek.  Ilyenkor a forróság mindenkit a szabadba csábít, több a lehetőség a társas érintkezésre, az emberek közelebb kerülnek egymáshoz. Nem mellékes az sem, hogy a hangulat is fesztelenebb, mint a zord téli hónapokban, vagyis a nyár a szabadságról, a kötetlenségről szól. Nem csoda tehát, ha az emberek ilyenkor könnyebben és szívesebben bonyolódnak kalandokba, vagy csak egyszerűen jobban kívánják a párjukat.

szexi

És mi a helyzet a nyári szex-el? A kutatásban résztvevő angol fiatalok 26%-a jobban kívánja a szexet nyaranta, 13%-uk pedig bátrabban, és több mindent fog kipróbálni a hálószobában. A britek 47%-a új kaland után néz idén nyáron, és csak  5%-uk  tervezi, hogy több időt tölt el a párjával. A felmérés azonban arra is rávilágított, hogy a legtöbb párnak segítségre van szüksége ahhoz, hogy felpezsdítse szexuális életét. Ugyanis a megkérdezettek 1/5-e nyilatkozta azt, hogy semmi javulás nem történt a szexuális életükben az elmúlt évben, és meglepő módon 10-ből 1 ember (egészen pontosan 11%) azt állítja, hogy semmi újat nem próbáltak ki a hálószobában az elmúlt 6 évben.

“A párok könnyen a megszokás rabjává válnak, ami a szexuális életüket illeti, és a bizsergés elmúlásáért legfőképpen a kényelem, az időhiány, vagy a megszokás a felelősök” – magyarázza Alix Fox, a Durex szexológusa és párkapcsolati szakértője. – “A nyár a legalkalmasabb időszak, hogy orvosoljuk ezt a bajt! Hisz a kutatás szerint a megkérdezettek majd egyharmada (29%) kalandvágyóbb a nyári hónapok során, tehát ez a legmegfelelőbb időszak arra, hogy a szexben is kipróbáljunk új dolgokat. Ebben segítségünkre lesz, hogy a párunkkal eltöltött idő alatt oxitocint, azaz boldogság hormont szabadít fel a szervezetünk, aminek köszönhetően kipihentebbnek érezzük majd magunkat, és jobban kötődünk a párunkhoz is” – folytatja a szexológus

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.