Sikerülhet jól egy vakrandi?

Vakrandira menni egészen más, mint egy olyan találkozón részt venni, mely előtt korábban már láttuk egymást, beszéltünk a másik féllel. Mire érdemes felkészülni, ha ilyen jellegű randevúra van kilátás?

Manapság cseppet sem gyakori, hogy egy férfi és egy nő online, az interneten ismerkedik össze, akár célzottan, akár véletlenül egy közösségi oldalon, majd egy idő után szeretne sort keríteni a személyes találkozóra is.

Kétségtelen, hogy tudják, hogyan néz ki a másik, a beszélgetések alapján tisztában vannak már néhány tulajdonságával. Egy „vakrandi” azonban – különösen, ha szó szerint az, vagyis a felek olyan körülmények között ismerkedtek meg, hogy egymás külsejét sem ismerik – jelentősen más helyzet, mint ha olyan randevúra mennénk, mely előtt már találkoztunk azzal a férfival vagy nővel.

Ha vakrandira készül az ember, a kellő önbecsülés és önbizalom nem árt, no meg a humor sem. Ezek nélkül ugyanis könnyen rossz irányba sodródhat a randevú. Nem találkoztunk korábban az illetővel soha, ezért készen kell állnunk spontán döntésekre. Bármilyen hatással is van ránk a másik, beszélgetni kell; ha pedig úgy gondoljuk, semmi értelme az egésznek, jobb felállnunk és távoznunk. Természetes, hogy zavartak, idegesek vagyunk az elején, de ezt meg kell tanulnunk kezelni. Ha ugyanis a randipartnerünk idegroncsnak lát, az nem ígér túl sok jót…

randi3

Ez is egy kaland

Ha megvan bennünk a természetes kalandvágy, egy vakrandi általában nem okozhat gondot. Nem vesszük nagyon a szívünkre azt sem, ha nem sikerül a legjobban. A vakrandiktól sok ember fél, mert túlságosan öntudatos és nem bírja a nyomást. Egy vakrandi során valóban előfordulhatnak kínos csendek, ha a két fél közül egyik sem tolerálja a nyomást és ideges.

Ennek egyetlen ellenszere van – ha a teljes vakrandit elkerüljük. Fontos, hogy néhány dolgot azért tudjunk arról az emberről, akivel találkozunk. Ha ugyanis már beszélgettünk vele, legalább néhány dologról, több téma kerül elő, tudunk a másiktól kérdezni. Sőt, nagyjából azt is tudjuk, mit várhatunk a randitól.

Mit érdemes még tudnunk egy vakrandi előtt?

Teljes mértékben vakrandit szervezni napjainkban ijesztő lehet – megjelenhet ugyanis a találkozón egy homlokegyenest másmilyen személy, mint amilyennek elképzeltük őt. Más a személyisége, a stílusa, a kinézete, mint ahogy vártuk. Ha az első benyomás nem jó, akkor nagy valószínűséggel az egészet megette a fene. Mielőtt tehát randizunk, ajánlott nemcsak fotót cserélni egymással, de néhány e-mailt is váltani, kicsit képbe kerülni a másik személyiségét illetően. Sőt, ha vannak közös ismerőseink, tőlük is érdemes kérdezősködni egy kicsit.

S még akkor is megtörténhet, hogy a nő vagy a férfi, akivel randizunk, teljesen más, mint amilyennek hittük. Megdöbbenhetünk azon, ha erőszakos történeteivel szórakoztat, előhozakodik, hány nője/pasija volt már – kínos helyzetet teremtve. Visszafogottan végig lehet hallgatni, de nagyon valószínű, hogy ezek után már csak egy dolgot szeretnénk: hazamenni!

randi4

Hol találkozzunk?

Amennyiben nem ismerjük a másikat, mindig olyan helyet érdemes választani a találkára, ahol több ember van és biztonságos. Ne a kedvenc, meghitt helyünket válasszuk ki, nemcsak azért, mert a másiknak talán egyáltalán nem tetszik. Ha rosszul sikerül a találka, felesleges, hogy a hely erre emlékeztessen, másrészt kerüljük az olyan kávézókat, bárokat, ahol kevés az ember és könnyebben hozhat minket a másik kínos szituációba. Az sem jó, ha olyan helyen találkozunk, ahol minket a legtöbb vendég és a személyzet is ismer, a randipartner viszont teljesen idegennek érzi majd magát.

Jó ötlet még, ha mindkettőnk lakhelyétől azonos távolságra levő helye választunk ki, ne kelljen  egyikünknek túl sokat utazni.

Nyugodjunk meg!

Az idegesség „elevenen felfal”, különösen egy vakrandin. Bármennyire nehéznek is tűnik, igyekezzünk magabiztosan viselkedni és ezt tükrözze a testbeszédünk is. A férfiak esetében különösen fontos a magabiztos fellépés, ugyanis a nők könnyebben felnéznek az ilyen típusokra. Ahhoz, hogy ne legyünk idegesek és zavartak, egyszerre csak egy témát hozzunk elő és beszéljük végig. Ha úgy tűnik, hogy ez már kimerült, akkor jöhet a következő. Ne ugráljunk ide-oda, mert az zavaró és kimerítő lehet. Tehát nyugodjunk meg és relaxáljunk! Ne feledjük, hogy a partnerünk éppolyan ideges lehet, mint mi.

randi1

Legyünk természetesek, érdekesek és érdeklődőek

Senki sem kedveli a magamutogató, öntömjénező embereket – ez igaz nőkre és férfiakra egyaránt. Ne válasszunk túlságosan előkelő, elegáns helyet a találkára, amit esetleg éppen csak erre az alkalomra tudunk megfizetni. Egy közepes árkategóriájú, kellemes hely tökéletes lesz, ahol mindketten kényelmesen érezzük magunkat.

Ne játsszunk el valaki mást, mint akik vagyunk. Mi értelme? Ha kapcsolat lesz a randiból, előbb-utóbb úgyis kiderül a valódi személyiségünk! Maradjunk természetesek, beszéljünk is úgy, mintha bárki mással beszélnénk. Legyünk érdekesek! Ne féljünk megcsillogtatni a humorunkat, elmesélni vicces történeteket – és ami nagyon fontos: hagyjuk beszélni a másik felet is! Sokan esnek ugyanis abba a hibába, hogy valósággal „ledózerolják” a partnert beszédükkel. A másiknak éreznie kell, hogy érdeklődünk iránta!

Ne féljünk a vakranditól. Ha mégsem lesz belőle újabb találkozás, akkor is nyertünk vele: beszélgettünk egy másik emberrel, fel tudunk lépni magabiztosabban idegenekkel szemben. Plusz, teszteltük, hogy ez a viselkedés és humor, amit előadtunk, mennyire lehet nyerő. Lehet, hogy egy új barátot is szereztünk.

Forrás: Adrina – Napidoktor.hu

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.