„Segítség! Nem kívánom a férjemet…”

Mi a teendő, ha a párunk rendkívül kedves, szeretetreméltó személyiség, akivel számos közös érdeklődési körünk van – de szexuálisan valójában sohasem kívántunk igazán…?

Valószínűleg akadnak egy páran, akik felteszik maguknak néhány év után a fenti kérdést. Mi a teendő, ha késő 40-es éveinkben összetalálkoztunk egy szeretetreméltó, figyelmes férfival, aki helyes, érdeklődő, akivel több olyan hobbink, tevékenységünk is van, amelyeket mindketten örömmel csinálunk? Egyet kivéve: a szexet…

Hiába ugyanis a felsorolt, számos előnyös tulajdonság, kénytelenek vagyunk magunknak beismerni, hogy szexuálisan sosem vonzódtunk hozzá igazán. Telik-múlik az idő és azt vesszük észre, hogy egyáltalán nincs igényünk a szexre. A férfi ideges és értetlenül áll a helyzet előtt, a nő pedig nem tudja, hogyan is kezelhetné a szituációt.

Nos, az emberek többféle okból kötnek ki egymás mellett és nem minden esetben a szexuális vonzalom a fő motiváló erő.

Azok a kapcsolatok is széthullhatnak, amelyek csak a szexen alapulnak, amint a nagy lángolás mérséklődik. Viszont amiket a jó barátság és a hasonlóságok, az összeillés tart össze, könnyebben kiállhatják az élet viharait.

Amennyiben van egy kis remény arra, hogy a férfi tehet valamit a láng felélesztése érdekében, a párnak érdemes felkeresnie egy szexuálterapeutát, mivel sok esetben a probléma oka a képzelőerő és az akarat hiánya.

Fotó: 123rf.com

Ám ha a probléma elsősorban a férfi – és nem az, amit az ágyban csinál -, itt az ideje egy igazán őszinte beszélgetésnek. Ennek folytatására így nincs sok esély. A férfi ugyanis szereti és kívánja a nőt, ám érthetően zavarba ejti és rosszul esik neki az elutasítás. Megsebzi a boldogságát, az önbecsülését és csak még kevésbé lesz vonzó a párja számára.

A nő pedig hordozza magában a ki nem mondott igazságot.

Nagyon nehéz, de el kell mondani ilyen esetben a párunknak, hogy nem érzünk vágyat iránta. Ez pedig nem az ő hibája. Fontos, hogy tudja: csodálatos, elbűvölő személyiség, de abban cseppet sem vagyunk biztosak, hogy a kapcsolat szexuális szempontból is működőképes.

Ha egyszer már megtettük a lépést egy őszinte beszélgetés irányába, ki tudja, milyen új ötletek kerülnek elő.

Számos középkorú pár képes újra felfedezni a szexet, sőt, ha megvan a kölcsönös vonzalom, csodás dolgokat vihetnek véghez, ha az akaraterejük sem hiányzik ahhoz, hogy kedvesek, őszinték és odaadóak legyenek egymással szemben…

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Egy válasz

  1. Ligeti Jozsef

    “Nagyon nehéz, de el kell mondani ilyen esetben a párunknak, hogy nem érzünk vágyat iránta.”
    Finom leszek. Ekkora bitaságot még nem hallottam szexualitással kapcsolatban.
    A férfi ezt egész életén keresztül hordozza majd, komplexusai lesznek stb.
    Inkább füllenteni kell (na jó legyen a neve kegyes hazugság), valamit a nőnek. Valami hihetőt, hogy benne van a hiba (mondjuk, hogy hormonális problémákat állapított meg nála az orvos).