Mítoszok nyomában: valóban így kell hódítani?

Néhány közkeletű bölcsesség valójában teljes tévedés. Amikor pasikkal találkozunk, kiderül, melyik működik és melyik nem.

Mítosz: Ha portyázni mész, vegyél fel minél kevesebb ruhát – a férfiak szeretik azokat a nőket, akik sokat mutatnak a testükből.

Igazság: aránya 40 százalék. Egy alig-top és egy mini már átlépi az izgató és az ízléstelen közötti határt.

Mítosz: Ha kell neked egy pasi, tedd meg te az első lépést.

Igazság: Mosolyogj rá, de azután várd meg, míg ő lép oda hozzád. Egy egyetem felmérése szerint aki előbb lép, a végén csalódik.

Mítosz: Amikor beszélgettek, koncentrálj a közös érdeklődési területre.

Igazság: Ha azokról beszélgettek, amik közösek bennetek, úgy fogod érezni, hogy van köztetek kapcsolat. Alapvető azonban az is, hogy mindazokat a tapasztalatokat, hobbit is megosszátok egymással, amik különbözőek. Szakértők szerint, ha új, érdekes benyomások érik a meghódítandó személyt, nő a dopamin szint a szervezetben, ami fokozza az érdeklődést és a szenvedélyt.

Fotó: 123rf.com

Mítosz: Az első, ami megfogja a férfiak tekintetét, a szem.

Igazság: Scott Kudia, az “If This Is Love, Why Am I Unhappy” c. könyv szerzője szerint – bár a nők egy újabb kutatás szerint valóban így tesznek -, a férfiak jobban szeretik, ha a nők valódi ételt fogyasztanak. Nem arról van szó, hogy tömd magadba az ételt, de a férfiak olyan nőt akarnak, aki önmaga tud lenni a társaságukban. Ha nyúlnak való ételt rágcsálsz, hamisnak és túl visszafogottnak látszol.

Igazság: A Cosmo egyik felmérése szerint a férfiak 62 százaléka a jó testre figyel. Csak 27 százalék ájul el a szép szemektől.

Mítosz: Jó ötlet “barátkozni” a pasival, így jobban megismeritek egymást és közelebb kerülhettek egymáshoz.

Igazság: A CyberPsychology and Behavior c. folyóiratban megjelent tanulmány szerint, ha barátok lesztek a Facebook-on, a kapcsolatban erősödik a féltékenység (pl. amikor egymás exeinek képeire kattintgattok). Ez ahhoz vezet, hogy túlzott bizalmaskodást éreztek, ami a kapcsolat halála lehet, különösen a korai szakaszban.

Mítosz: Ne beszélj sokat magadról, nárcisztikusnak fogsz tűnni. Inkább kérdezz sokat róla.

Igazság: Mindenképpen mutasd meg, hogy ő érdekel téged. De az ugyanolyan fontos, hogy te is bemutatkozz a beszélgetés során. A pasik buknak az olyan nőkre, akik gyakran használják az “én” szó t- a Personal Realationships-ben közölt tanulmány szerint. A kutatók feltevése szerint azért, mert ez önkifejezésre utal, ami elősegíti az intimitást. Ráadásul a függetlenségedet is jelzi – nagy előny.

Forrás: https://napidoktor.hu/index