Miben jobbak a nők a férfiaknál?

A nők természetüknél fogva imádják a férfiakat, és fordítva. Ám kétségtelen, hogy vannak dolgok, melyekben a teremtés koronái alulmaradnak ? lássuk, miben teljesítenek jobban a hölgyek!

Azon túl, hogy a nők több mindenre tudnak figyelni egyszerre, könnyebben varázsolnak otthonos kuckót a lakásból, vagy empatikusabbak az emberekkel, van néhány figyelemreméltó érdekesség is, amelyben különböznek a férfiaktól ? és amiben jobbak náluk.

Szebbek lettek

Különös, de egy nemrég végzett kutatás eredménye szerint az evolúció során a nők egyre mutatósabbak lettek, míg a férfiak megmaradtak ugyanazon a szinten. Több, mint kétezer ember életét négy évtizeden keresztül követve, a tanulmány kimutatta, hogy az attraktív nőknek 16 százalékkal több gyermekük született az átlagos kinézetűeknél, és ezeknek a vonzó külsejű embereknek 36 százalékkal több esetben született elsőként lánygyermekük. Minden ilyen, feltűnően előnyös külsővel rendelkező lánygyermek sokkal szebb nővé vált, a generációk során.

Több a túlélő

Szomorú adatok: sokkal több nő éli túl a baleseteket, mint férfi. A Carnegie Mellon egyetem tanulmányának eredménye szerint a teremtés koronái 77 százalékkal többen halnak meg karambolokban, mint a hölgyek. Meg kéne köszönniük a kedvesüknek, amikor a biztonsági öv használatára emlékeztetik őket…15404Kibeszélik a problémákat

Régi megállapítás, hogy a hölgyek többet beszélnek, de őszintén szólva jól is teszik. Egy ugyancsak kétezer ember bevonásával végzett vizsgálat szerint a nők sokkal nagyobb arányban beszélik ki gondjaikat, csökkentve ezáltal a bennük levő stresszt. Ötvenhárom százalékuk tárgyalja meg barátaival, mi bántja őt, míg a férfiaknak még 30 százaléka sem mondja el a problémáit.

?Válság-állóbbak?

Felmérések szerint azok között, akik 2007 decembere óta elvesztették állásukat, 80 százalék férfi volt! Ez meglehetősen súlyosan hangzik. Oka lehet, hogy válságállóbbak voltak az inkább nők által benépesített pályák. Lehet, eljött az ideje annak, hogy a férfiak is nagyobb arányban menjenek el ápolónak vagy oktatónak…

Könnyebben szereznek diplomát

Az nem igazán újdonság, hogy sok nő iratkozik be egyetemre és főiskolára, a Department of Education’s statistics tanulmánya szerint azonban kevesebb a férfi azok közül, akik időben le is diplomáznak. Sokan nem végeznek öt év alatt a tanulmányaikkal.15405Egészségesebben eszünk

A Minnesota-i egyetem 14 ezer ember bevonásával végzett vizsgálata kimutatta: a nők sokkal egészségesebb ételeket választanak, mint a férfiak. A teremtés koronái többen élnek pizzán és vörös húsokon, a nők tányérján sokkal több zöldség és gyümölcs található. Igaz, ami igaz: a csokoládénak sokszor ők sem tudnak ellenállni!

Erősebb immunrendszer

A férfiakat egy kis megfázás is ?földhöz vágja?, képesek úgy szenvedni, mint a gyerekek. A nők immunrendszere erősebb ? ha a szervezetben kisebb csaták folynak, nekik mindig van egy hatásos fegyverük, ez pedig az ösztrogén. A McGill egyetem által végzett kutatás szerint ez biztos pontot jelent számukra a betegségekkel való küzdelemben. Az ösztrogén harcol egy olyan enzimmel, amely gátolja a szervezet védekezőképességét a baktériumokkal és vírusokkal szemben.15406Tovább élnek

A Földön élő legidősebb, 100 év feletti emberek 85 százaléka nő. A hölgyek átlagosan tíz-tizenöt évvel élnek tovább a férfiaknál.

A nők jobb főnökök

Ez egy kicsit vitásabb kérdés, ám szakértők egy része meggyőződéssel állítja: a hölgyek jobb vezetők és menedzserek, mert empatikusabbak, ügyesebb problémamegoldók, jobbak az oktatás terén, több dologra tudnak egyszerre figyelni. Ügyesebben motiválják a dolgozókat, könnyen teremtenek kapcsolatot és tudják, hogyan keltsék fel a lelkesedést a beosztottakban.

Jobb befektetők

Egy tanulmány szerint a nők befektetései inkább megtérültek, mint a férfiaké. A hölgyek ugyanis sokkal óvatosabbak ilyen döntésekben, és hosszabb távban gondolkodnak.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.