Létezik párkapcsolat konfliktus nélkül?

Vannak olyan szituációk, amelyekben szinte garantált az összeveszés. Vajon létezik olyan taktika, amellyel a helyzetet megoldhatjuk vita nélkül?

A szakértő szerint valóban léteznek olyan élethelyzetek, amelyek garantáltan konfliktust generálnak, és ezek közé általában a legátlagosabb élethelyzetek tartoznak. Például egy félnapos autóút alkalmával könnyen eljuthatunk oda, hogy a vidám kirándulós hangulat helyett egy börtönben érezzük magunkat. Ilyenkor a viták a legjelentéktelenebb helyzetek miatt alakul ki.

Ám mindenkit megnyugtatunk: nincs párkapcsolat konfliktusok nélkül, ám vannak jó megoldási lehetőségek!

Sokan azért esnek bele a veszekedés csapdájába, mert egó-harcot folytatnak partnerükkel: muszáj, hogy övék legyen az utolsó szó. A szakértő azt tanácsolja: ne vágunk soha vissza dühből, inkább próbáljunk meg a másik fejével gondolkozni.

Családi összejöveteleken is szinte garantált a párkapcsolat próbája: az esküvőn iszunk néhány pohárral, így még könnyebben megindul a szócsata. Az “Ők milyen aranyosak, te bezzeg…”– kezdetű beszélgetések garantáltan kudarcba fulladnak majd, ezért érdemes ilyenkor már a csírájában elfojtani a veszekedést.

Forrás: FEM3