Latex-mentes szexeszközök

Szex és az allergia? Latexre érzékenyek, figyelem! Mindenre van megoldás, pontosabban alternatíva, így latex-mentesen is mehet a huncutkodás!

A szexjátékszerek és az együttlétek alatt bevethető kiegészítők döntő többsége latex felhasználásával készül. Szomorú hír ez azoknak, akik érzékenyek erre az anyagra. Elkeseredni azonban nem kell, mert a piac kiszolgálja az ő igényüket is, hiszen már szinte minden eszköznek van latex-mentes változata, igaz, ezek sokszor egy fokkal magasabb árkategóriába kerülnek.

Latex-mentes óvszer

A biztonságra gondolnunk kell! A fogamzásgátló módszerek közül az óvszer használata nagyon elterjedt, és szerencsére erről a megoldásról akkor sem kell lemondanunk, ha allergiásak vagyunk a latexre. A vezető márkákon belül találunk speciális latexet helyettesítő anyagból készült óvszereket. Ezek többnyire poliuretánból, vagy poliizoprénből készülnek, és szinte valamennyi tulajdonságuk megegyezik a hagyományos gumiéval.

szex48012

Gumi gát helyett

Ezt az eszközt a fogászatban alkalmazzák, mely egy vékony lemez felhelyezését jelenti. A gát a szexuális érintkezés során is egyre népszerűbb eszközzé vált, mivel megakadályozza a sperma átjutását a partner testébe. Bár a gátakat többnyire latexből készítik, ma már létezik poliuretán változata is.

Mentes-e a latex-mentes?

Szinte valamennyi szexjáték, ami puha és rugalmas, latex felhasználásával készül. Annak ellenére, hogy ma már kaphatóak alternatív változatok a latexre allergiások számára, sajnos nem minden esetben válik be a termék. Ennek oka, hogy a többnyire kiöntőformákból készült termékek, sokszor ugyanabba a tárgyba öntik bele, amelyikbe korábban a gumit tartalmazó termékeket, ezért az allergiás reakció is jelentkezhet.

Alternatíva

Bár a latex mind közül az egyik legelterjedtebb anyag, szerencsére rövid keresés után találunk olyan terméket, amelyik szinte teljesen képes helyettesíteni az eredeti eszközt. Legyünk kitartóak, és élvezzünk a lehetőségeinket!

Forrás: