Impotens pornófüggők

Ma már a legtöbben nevetséges feltételezésnek tartják, olasz kutatók szerint azonban helytálló a régi megfigyelés: a pornófüggőség és a túlzásba vitt maszturbáció merevedési zavarokhoz vezet.

A Padovai Egyetem munkatársa, Carlo Foresta által végzett felmérés tanúsága szerint a szexuális problémákkal orvoshoz forduló férfiak 70 százaléka néz rendszeresen internetes pornót. Legtöbbjük először nem hajlandó belátni, hogy függőségének és a tüneteinek köze van egymáshoz.

„Nagyon sok huszonéves fiú van, aki már nem tud mit kezdeni egy hús-vér lánnyal, mivel extrém szexfilmnéző- és maszturbáló szokásokat vett fel. Mindezt nagyon szégyellik, ezért nem beszélnek róla a barátaik és a munkatársaik körében. Az arctalan internetes fórumokon azonban hamar kiderül, milyen sokan küzdenek ugyanezzel a gonddal” – mondta el egy fiatalember.

Fotó: 123rf.com

A probléma gyökere az agy jutalmazásért felelős részének túlzott izgatásában rejlik. A baj azonban átlagosan 4-12 hét alatt orvosolható. A filmek nézésének beszüntetésekor a következő sorrendben zajlik le a gyógyulás:

Azonnal kínzó vágy és elvonási tünetek jelentkeznek. Egy hét múlva megszűnik a nemi vágy és az erekció, amely állapot az életkortól és a függőség súlyosságától függően 2-6 hétig tart. Ezután újra megjelenik a reggeli és egyéb spontán élethelyzetekben történő merevedés. Végül pedig ismét vágyakozni kezdenek egy valódi partner után, és valószínűleg az óvszerhasználat sem fog gondot okozni.

A folyamat átlagosan nyolc hetet vesz igénybe, minél fiatalabb valaki, annál kevesebbet. Idősebb korban azonban általában már fegyelmezettebbek a férfiak, így a gyógyulási esélyük is nagyon magas. Az eredmények pedig bátorítóak.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.