Hibák, amelyeket még az okos házaspárok is elkövetnek

Néhány szakértő szerint a közgazdaságtanból sokat tanulhatnának a házaspárok. Paula Szuchman és Jenny Anderson, Spousonomics című könyve, amely a házastársi kapcsolat megfelelő működésének alapfeltételeit írja le, legalábbis ezt sugallja. Cikkünkből most megtudhatja, melyek azok az alapvető hibák, amelyeket még az okos házaspárok is elkövetnek. 

A házimunka arányos elosztása

Igazságosnak tűnik a házi munka 50-50 százalékos elosztása, akár a mosogatásról, akár a kutyasétáltatásról van szó. Ennek hátulütője, hogy állandóan azt fogja figyelni, hogy a másik fél valóban ugyanannyi feladatot végez-e el és minden alkalommal civakodásra kerül sor, amikor úgy érzi, Ön többet tesz bele a házimunkába. A közgazdászok szerint jobb, hogyha olyan rendszer alapján osztják el a feladatokat, amelyben megnézik, ki mit tud jobban elvégezni.

Addig vár a szexszel, amíg kedve lesz hozzá

Ez egyáltalán nem jó ötlet, mert így könnyen eltávolodhatnak egymástól. Ennek kiküszöbölésére alkalmazza a hideg-meleg empátia rést, ami azt mondja, hogy mindenkinek két oldala van. A hideg, tiszta fejű racionális én azt mondja: ‘ma este, amikor hazaérek, együtt leszek a férjemmel, mert szeretem őt és a szexualitás jót tesz a házasságomnak‘. Ezzel szemben a meleg, impulzív, irracionális én azt mondja: ‘olyan rossz napom volt, kövérnek érzem magam, a férjem idegesít, semmi esélye annak, hogy ma ágyba bújjak vele.’ Ne hallgasson mindig a hangulatára, higgye el, hogy jó lesz az együttlét és ez jót tesz házasságának.

shutterstock_67815145

Éjszakába nyúló veszekedések

Mindenki szeret addig vitatkozni, amíg a másik el nem ismeri, hogy neki van igaza. Bármibe is kerül, az igazunkat akarjuk. Azonban minél tovább tart ez az állapot, a vitatkozás, annál feszültebb, idegesebb és kimerültebb lesz mindkét fél. A megoldás? Menjen ágyba mérgesen, nyugtassa le magát és aludja ki.

Gondolatolvasás

Ne próbálja meg kitalálni házastársa gondolatait és ne várja el, hogy ő ugyanezt tegye. Használja ehelyett a gazdasági átláthatóság elvét: mondja el párjának, hogy mit szeretne, mit vár el tőle, hiszen egyikünk sem gondolatolvasó – írja a Fox News.

Forrás: Orientpress.hu

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.