Egy tányérból esznek, mégis összevesznek

Jóban igen, de rosszban nem. Zátonyra fut-e a kapcsolat, ha nincs elég pénze a párnak? A rossz anyagi helyzet megmérgezheti az együttlétet.

A szerelem mindent legyőz. Szélsőséges esetben szinte bármit képesek vagyunk feláldozni, hogy azzal legyünk, akit szeretünk. Legyen szó barátságról, munkáról, esetleg lakhelyünkről. Ennek ellenére mégis létezik valami, ami minden kapcsolatot képes megmérgezi, és ez a pénz.

Addig nincs gond, amíg megy a szekér

Természetesen ritkábban adódik probléma a pénz körül, ha az dől a házhoz. Az első baljós felhők akkor érkeznek meg, amikor csökken a bevétel. Valójában érthető a feszültség, hiszen a pénz hiánya az anyagi jólétünk romlásához vezet, ami az életszínvonalunk visszaesésével jár. Ez pedig olykor nehezen kezelhető. A bennünk felgyülemlő feszültséget pedig mindig a hozzánk legközebb állon szoktuk levezetni.

penz-szerelem1

Közös kassza

A kapcsolatok, ahol nincsen enyém vagy tiéd, ha pénzről van szó. A fizetés – függetlenül attól, hogy melyik fél mennyit keres – épp úgy közös, ahogy a probléma is, hogy miből kellene kifizetni a számlákat.

Nem beszélve a plusz és nem várt kiadásokról, például a párod testvérének a szülinapja, vagy egy újabb családi ebéd. Persze ezek fokozatosan alakulnak ki. Ahogy erősödik a szerelem és egyre szorosabb lesz a kötelék, szinte természetes, hogy mindent megosztanak egymással a felek, még a vagyonukat is.

A rendszer felbomlása

A nem várt kiadásoknál is rosszabb, ha váratlan események történnek. Ezek közé tartozik, ha pár egyik tagja elveszti az állását. Ekkor ugyanis igencsak össze kell húzni a nadrágszíjat. Ha pedig ez az állapot hosszabb ideig – akár hónapokig – eltart, az egyre növekvő feszültség viták kirobbanásához vezet.

szakitas4

Ilyenkor pedig könnyen tehetünk meggondolatlan kijelentéseket. Sőt olykor a másik felet kezdjük hibáztatni a jelenlegi állapotért.

Túlköltekezés és vásárlási éhség

A közös kasszából adódó problémák más módon is jelentkezhetnek. Ami az elején jó megoldásnak, vagy természetesnek tűnt, egyre terhesebbé válik. Szereted a párodat, de egyre nehezebben tudod tolerálni a folytonos vásárolgatást és indokolatlan pénzköltést?

Korábban ez nem jelentett gondot, hiszen, nem tartozott rád, mire költi el a pénzét. Most viszont szorult helyzetbe kerülsz, hiszen ha nem vezettek be szabályokat, végül kiürül a malacpersely. Az pedig ritkaság, ha ezeket a regulákat a másik fél nem veszi zokon.

Jól látszik tehát, hogy a szerelem mélységétől függetlenül az anyagi helyzet nem kevés okot ad a nézeteltérésre. Vannak párok, akik képesek kezelni ezeket a kényes helyzeteket, mások viszont fokozatosan eltávolodnak egymástól a sűrűsödő viták miatt.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.