Boldogságnövelő praktikák Valentin-napra!

Öröm, hála, jó kedély, érdeklődés, büszkeség, megértés, késztetés, szeretet. Nyolc boldogságnövelő Valentin-nap alkalmából, Dr. Fredrickson nyomán.

Öröm

Az a pozitív hangulat, akár egy tökéletes pillanat, amikor minden pontosan úgy történik, hogy neked örömet jelent. Gondolj egy csodálatos családi eseményre, egy saját élményedre, vagy például egy mosolygó csecsemő arcára. Örültél már ma valakinek vagy valaminek?

Hála

Amikor úgy érzed, szíved megtelt jóval, valakinek vagy valaminek a hatására, és úgy érzed, hogy ez boldogság. Mikor tapasztaltál ilyet?

Jó kedély

Nem tévesztendő össze a derűvel, egy vicc utáni nevetéssel vagy poénreakcióval. Általában hosszabb ideig (órákig, napokig stb.) fennmaradó állapot. Gyakori kikapcsolódások, például nyaralás, utazás alkalmával előforduló folyamatos pozitív hangulat. Voltál ilyen állapotban mostanában?

Érdeklődés

Nyitottság a világra, a környezetre, az újdonság befogadásának a készsége és képessége. Több mint a kíváncsiság: inspiráló, ösztönző, feltöltő. Ilyen vagy?

Fotó: 123rf.com

Remény

Ez az érzés táplálja a lehetőséget, motivál és erőt ad ahhoz, a dolgok, események, emberek stb. megváltoztathatóak és megváltozhatnak. Érzel ilyet magadban?

Büszkeség

A jót, az értéket, a hasznosat hozó gondolatokért és cselekedetekért nem jár mindig mások elismerése. Ha magamban tudom és értem gondolataim, cselekedeteim hasznosságát, értékelhetem pozitív erőm gyarapítására. Nem tévesztendő össze a felvágással, a sajátosan magyaros kivagyisággal. Mit tettél mostanában, amire büszke lehetsz?

Megértés

Tudsz-e mások számára megértő partner lenni? Aki érted és érzed mások gondolatait, cselekedeteit, vagy legalábbis törekszel-e erre? Tudod a gondjait megértéssel fogadni, és örülni, ami neki jó?  Ez egy nagyszerű érzés, hogy képes vagy mások helyzetébe beleérezni magad és vele együtt megérted a helyzetét. Ilyen vagy?

Késztetés

Olyan felfogás, nézet és cselekvőképesség, amely alapján készen vagy megérteni, feldolgozni, megváltoztatni helyzeteket és embereket. Képes vagy pozitív irányba befolyásolni magad és mások gondolkodását, cselekedeteit. Közéjük tartozol?

Szerelem – Szeretet

A lista végén a leggyakoribb pozitív érzelem. Magában foglalja az összes örömöt, a hálát, a jó kedélyt, az érdeklődést, a reményt, a büszkeséget, a megértést és a késztetést.

A szerelmes embereknek hatalmuk van. Csak az övék.  Elvenni tőlük nem lehet, csak elveszíthetik. Együtt élvezik és szenvedik. Egymásért felelnek. Ha megreped és elszakad a szerelem, nagy fájdalom váltódhat ki. Az igazi szerelem során alakul a szeretet. A szeretet az egyik legnemesebb emberi érzelem: minden ember sajátja nemtől, kortól függetlenül.

Valentin-napi trükk: otthoni wellness

Forrás: https://napidoktor.hu/index