Az első pillantástól a kapcsolatig

Egy másodperc nem elég, hogy kiismerd a másikat. Néha két pillantás kell, hogy rájöjj, ő az igazi, vagy sem.

A sztereotípia mindent visz

Szinte észre sem vesszük, de ha pasivadászatra indulunk, olykor egy pillantás elég, hogy nemet mondjuk, pedig akár minden álmunkat valóra válthatná az az idegen. Hogy miért nem jut át a legfontosabb rostán? Talán nem vett nyakkendőt? Nem illik a zokni a ruhájához? Az óráját a jobb kezén hordja? Vagy csak kicsi a keze, és mind tudjuk, ők kis bottal is járnak? Tényleg okos dolog egy másodperc alatt leadni a voksunkat?

Csupán egy pillantás

A sztereotípiák segítenek abban, hogy dönteni tudjunk a folyamatosan változó élethelyzetekben. Nincs ez másképp, ha a pasizásról és a szexről kell véleményt alkotni. Mert ugye az mégsem mindegy, hogy kivel bújunk ágyba, főleg, ha nem egyszeri alaklomról van szó, hanem az igaziról, akivel életünk valamennyi napját meg szeretnénk osztani. Nagy szavak ezek, mégis a döntésre a legtöbbször csak egy másodpercet hagyunk. Hogy lehet ez?

Súlyos melléfogások?

Minden – még ha nem is tudja szavakba önteni – pontosan tudja, milyen pasit képzel magam mellé. Így amint kilép a lakásból, kezdetét veszi a pasi mustra. Ha végiggondolnánk, milyen banális következtetéseket vonunk le azalatt, amíg végigmérjük a szembejövő, nyilván ledöbbennék magunkon.

shutterstock_11291902

Főként akkor, ha lehetőségünk volna rá, hogy megtudjuk, mennyi volt a valóságalapja annak, amit gondoltunk. Valóban rendetlen az a férfi, akinek a külseje tetőtől talpig makulátlan, csupán a cipője koszos? Nyilván minden csajjal kikezd, és rögtön meg is csalna minket az a pasi, aki megnézi a pincérnő mellét, mert azt hiszi, senki sem figyeli.

Az első menet

Ha valamilyen úton-módon átsiklott egy pasi néhány rostán és így egy ágyban köt ki velünk, az még mindig nem jelenti a játék végét. Minden szempontból érzékeny területre tévedtünk. Mennyire haladunk gyorsan, milyen a technikája, hol a lakás, milyenek a bútorok, rend van-e a fürdőben…? Még számtalan apró, de a nők számára valós konklúziók vonható lesz egy vad éjszakai szex után.

A leszámolás órája

Érdemes elgondolkodni egy picit azon is, hogy mi alapján döntöttünk eddig, illetve, hogy az valóban működik-e? Ha még mindig egyedül vagyunk és a pasizás dzsungelében keressük a megfelelő ösvényt, ez nem teljesen biztos. Tehát épp itt az ideje, hogy levegyük a sztereotípia szemüvegét és előítélet helyett ítélkezzünk ismerkedés után.

Konklúzió?

Tényleg akkor gondolkodunk helyesen, ha hagyjuk, hogy a zenei stílus, a hajviselet vagy az öltözködés határozza meg egy emberről alkotott véleményünket a valódi szavak és tettek helyett? Hölgyeim, azt ajánlom, bárhova is tévedünk szingliként, alaposan nézzünk körül, de ne csak egyszer! Olykor a legjobb falatok is lecsúsznak a sütis tál aljára. És ha az első falat nem is esik olyan jól, engedjük, hogy a következő elvarázsolja az ízlelőbimbónkat.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.