A szexszel fantáziálok!

Egy tanulmány szerint, a nők termékeny időszakukban gyakrabban fantáziálnak szexuális tartalmú dolgokat, és ebben az időszakban sokkal sűrűbben jelennek meg férfiak a vágyálmaikban.

Samantha Dawson, a kanadai Lethbridge Egyetem kutatója munkatársaival együtt azért a szexuális fantáziálgatásra fordították figyelmüket, mert az nem függ attól, hogy valakinek éppen van-e párja vagy nincs, vagyis az álmodozás sokkal reprezentatívabb mintát tud adni, mint az, hogy éppen mennyi valódi szex van egy nő életében.

A kutatók 27 egyedülálló, heteroszexuális nőt kértek fel, hogy egy hónapon át napi rendszerességgel vezessenek naplót szexuális fantáziálgatásukról. Az alatt a tíz nap alatt pedig, amikor – a szakemberek számításai alapján – nagy valószínűséggel ovuláltak, egy ovulációs tesztet is el kellett végezniük magukon, anélkül, hogy tudták volna, mit is tesztelnek. A kísérletben szereplő nők egyike sem használt hormonális fogamzásgátló szert.

Átlagosan a nők napi 0,77 szexuális tartalmú fantáziáról számoltak be, ugyanakkor az ovuláció körüli három napban ez a szám megugrott nagyjából napi 1,3-ra. Ráadásul a nők elmondásai alapján az ekkor előtörő fantáziálgatásaik sokkal izgatóbbak voltak. Ugyanakkor az is kiderült, hogy ezek a vágyálmok ekkor is elsősorban érzelmi töltetűek voltak, és inkább a partner iránt érzett érzelmekről szóltak, nem arról, hogy az illető hogy néz ki, vagy mennyire férfias. Arra is fény derült, hogy a termékeny időszakban a hölgyek fantáziáiban jóval nagyobb számban jelentek meg a férfiak, nagyjából 95 százalékban, míg az átlagos időszakban 52 százalék számolt be arról, hogy fantáziájában egy másik nő volt jelen.

Íme a leggyakoribb női szex fantáziák

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.